VIDEO B’Estfest şi Rock the City: bilanţ de festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

55.000 de oameni au participat, în total, la cele două evenimente muzicale. Cei mai mulţi dintre aceştia, 38.000, au preferat „satul de vacanţă“ de la B’Estfest. Fanii muzicii au avut de ales între două festivaluri care s-au desfăşurat simultan, în weekendul trecut Rock the City, în Piaţa Constituţiei, şi B’Estfest, în Tunari.

Cea de-a patra ediţie a festivalului B'Estfest, organizat de Emagic, s-a mutat anul acesta la iarbă verde, pe malul lacului Pasărea din comuna Tunari. Festivalul s-a adresat unui public mai restrâns şi, cu toate că numărul de spectatori nu a fost atât de mare ca la ediţiile precedente (70.000 de spectatori în 2009 sau 50.000 de spectatori în 2007), organizatorii spun că a fost un experiment reuşit, pe care îl vor repeta.

 „Ediţia B'Estfest din acest an este, probabil, cel mai ambiţios proiect de festival realizat vreodată la noi în ţară", a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic. Mutarea la iarbă verde şi diversitatea de activităţi au fost alegeri inspirate de care vom ţine cont şi la festivalul de anul viitor", a spus Dragoş Chiscoci, director de comunicare al festivalului.

Pentru toate gusturile

Anul acesta, B'Estfest a avut pe afiş trupe de nişă, dar şi deadlineri cu mulţi fani în România. Prima seară a festivalului i-a adus pe scenă pe britanicii de la Skunk Anansie, care au electrizat publicul iubitor de rock cu hituri ca „Weak", „Hedonism" şi „Charlie Big Potato". Solista Skin a avut o apariţie extravagantă, îmbrăcată într-un costum mulat de Catwoman, cu un guler imens de pene. Ea s-a aruncat de două ori în mulţime şi s-a lăsat purtată de „braţele vânjoase" ale bărbaţilor români, după cum a declarat publicului.

Spectatorii B’Estfest s-au „dezlănţuit“ la iarbă verde  Foto: Mediafax



Sâmbătă seara a fost rândul lui Mika să-i încălzească pe spectatorii veniţi la B'Estfest Summer Camp în număr mai mare ca în prima zi de festival. Şi a reuşit, la propriu, căci impulsionaţi nu doar de hiturile britanicului, ci şi de frig, foarte  mulţi spectatori au dansat pe toată durata concertului. Aflat pentru a doua oară în România, Mika a interpretat cele mai cunoscute piese ale sale, printre care „Relax (Take It Easy)", „Rain", „We Are Golden" şi „Grace Kelly". Recunoscuţi pentru show-urile live deosebite, australienii din trupa Pendulum au închis ediţia din acest an a B'Estfest Summer Camp cu un concert foarte apreciat de fani.

Adio, Judas Priest!

image

Judas Priest a închis festivalul Rock the City   Foto: Agerpres



Rock the City, organizat de D&D East Entertainment, a fost anunţat iniţial, în martie, în Piaţa Constituţiei, apoi mutat la Romexpo, potrivit unui anunţ făcut în aprilie, iar pe 22 iunie, organizatorii l-au mutat înapoi în Piaţa Constituţiei. Vineri seara, cei de la The Prodigy au încântat cei 4.000 de fani prezenţi în Piaţa Constituţiei, după ce mai înainte spectatorii au fost încălziţi de formaţia românească Ultra TT şi de grupul de alternative metal Therapy?.

În următoarele două zile, fanii metal au avut de ales între: Voodoo, Monarchy, BooN, Sabaton, Mike And The Mecanics (sâmbătă) şi Metrock, Trooper, Hatebreed, Whitesnacke, Judas Priest (duminică). Festivalul s-a încheiat cu show-ul Judas Priest, trupă aflată în turneul de retragere „Epitaph".  Cele două „furnale" fumegânde, din care ieşeau tridenţii, simbol al trupei Judas Priest, au cucerit publicul.

image

Keith Flint, solistul The Prodigy, a cucerit publicul   Foto: Mediafax



Scena a eliberat flăcări, fum şi lasere, care se proiectau pe Casa Poporului, iar maestrul de ceremonii, solistul Rob Halford, a schimbat aproape 10 ţinute, apărând în haine negre din piele, decorate cu multe ţinte, o pelerină cu glugă strălucitoare sau într-o simplă cămaşă neagră. Comparând ediţia de anul acesta cu cele din anii trecuţi, Lenţi Chiriac, Production Manager la D&D East Entertainment, a concluzionat: „Ediţia de anul acesta a fost festivalul rock al anului şi a avut câteva puncte de interes: prima apariţie Hatebreed, Boon, Mike and The Mechanics în România şi ultima apariţie Judas Priest în România".

"Ediţia B'Estfest din acest an este, probabil, cel mai ambiţios proiect de festival realizat vreodată la noi în ţară."
Laura Coroianu
CEO Emagic

70 de trupe şi artişti din ţară şi din străinătate au cântat în weekendul trecut, la cele două evenimente muzicale.

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite