REPORTAJ B’Estfest, tabăra de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi a festivalului B’Estfest Summer Camp a adunat, vineri, pe pajiştea din comuna Tunari, mii de fani dornici de distracţie. Trupa britanică Skunk Anansie a cucerit publicul român în prima seară de B’Estfest. La festival, spectatorii au avut la dispoziţie zeci de spectacole, dar şi distracţii adiacente.

Autobuzul inscripţionat B'Estfest Summer Camp 2011 a pornit de lângă gura de metrou Aviatorilor încărcat cu zeci de entuziaşti. Este prima zi de festival, vremea pare de toamnă, cu 24 de grade Celsius, iar drumul până în comuna Tunari nu durează mai mult de 10 minute, aşa cum au promis şi organizatorii, compania Emagic. După ce străbate comuna din nordul Bucureştiului, şoferul virează la dreapta pe un drum de ţară. Pe-o parte a drumului se află lacul Pasărea şi un anunţ: „Interzis scăldatul. Proprietate privată!". Autobuzul opreşte şi fiecare spectator se grăbeşte spre intrare, „înarmat" cu un abonament sau bilet. Dacă ai buletin de Tunari, accesul este gratuit. Dacă ai un tichet valabil eşti percheziţionat înainte de a intra în spaţiul de concert.

De toate pentru toţi

Dacă odată pe acest teren păşteau vacile locuitorilor din Tunari, acum o „hoardă" de puşti (a căror vârstă medie e 17 ani) se împrăştie peste tot. În stânga „parcului", Lanţul Zburător îi învârte pe câţiva curioşi, iar în trenuleţ s-au postat deja doi copii. „Mami, vino cu mine", strigă mogâldeaţa în timp ce muşcă dintr-o vată pe băţ. Părinţii îşi fotografiază odraslele. Adulţi şi copii îmbrăcaţi lejer, de casă, par a fi din comună.

La festival te poţi relaxa într-un hamac  Fotografii : Mircea Paun



Inspectând mai departe locul, laşi pe dreapta Info Point, de unde primeşti un ghid al festivalului cu programul pe ore. Prima oprire este la Future Heroes Stage, unde cântă cei de la Butterflies in My Stomach. În spate, la cortul cu Arts&Crafts, tineri artişti se pregătesc de expoziţie: colaje şi afişe. Primii vizitatori păşesc în cort şi îşi „agaţă" privirea de panourile cu fotografii. „Asta îmi place. Sunt atât de naturale, fără niciun fel de retuş", vorbesc două fete. După ce aţi aruncat o privire pe terenul de Laser Tag şi după un ocol pe la zidul amenajat special pentur căţărători amatori sau alpinişti, săriţi şanţurile şi ajungeţi la zona skaterilor, acolo unde câţiva împătimiţi se aruncă pe platformă, iar în colţ vă puteţi tatua semipermanent.

Dacă vi se face foame, nu trebuie să căutaţi prea departe, fumul vă va ghida şi aveţi de ales între micii tradiţionali cu murături sau mâncarea exotică. După masă, puteţi da o raită la Bazzar. Tricourile cu Maria Tănase sau Toma Caragiu (60 de lei) le găsiţi la bipolarstore.ro.
Concertele au fost pentru toate gusturile, iar în prima zi, înaintea headlinerilor Flogging Molly şi Skunk Anansie, au evoluat trupele româneşti Omul cu Şobolani, Toulouse Lautrec şi Coma.

image

Tinerii s-au distrat pe toate genurile muzicale

image

Flogging Molly poate fi declarată „ora verde” a zilei de vineri. Irlandezii au făcut „ravagii”. La momentul lor, mai multe pălării verzi şi-au făcut apariţia în faţa scenei, iar un steag irlandez cusut de cel românesc a fost fluturat de câţiva entuziaşti. Şapte irlandezi, o mandolină, un fluier şi chitare i-au pus pe spectatori la dans. Muzica celor de la Flogging Molly, o combinaţie între cea tradiţională irlandeză şi punk, a dat tonul distracţiei în public. „Verzii” au sărit, au băut bere pe scenă, au mulţumit pentru primire şi au promis să revină cât de curând. „Am auzit că românii beau al fel de mult ca irlandezii”, a comentat Dave King, vocalistul, probabil după o seară petrecută în Centrul vechi al Capitalei. 

La ora 23.25, Skin (43 de ani), solista trupei Skunk Anansie, a avut o intrare spectaculoasă pe scenă: îmbrăcată într-un costum de Cat Woman strălucitor, cu un guler uriaş din pene. Plină de energie, englezoaica s-a aruncat de două ori în public şi s-a lăsat purtată de „braţele vânjoase" ale bărbaţilor români, după cum a declarat publicului. Plină de energie, Skin a trăit momentele serii cu intensitate, mai ales la piese ca „Charlie Big Potato", „100 Ways to Be a Good Girl", „Hedonism" şi celebrul „Because of You".

Amatorii de sporturi extreme n-au lipsit de la B’Estfest



Ediţia din acest an a B'Estfest are câteva cifre impresionante. Festivalul are loc pe islazul comunei Tunari, cu o suprafaţă de peste 25 de hectare. Pentru a împrejmui întregul perimetru al festivalului au fost necesari peste 4.000 de metri de garduri, 2.000 de metri pătraţi din backstage sunt acoperiţi de corturi, dintre care aproape jumatate sunt destinate zonei de culise a artiştilor. Din echipa de organizare fac parte 1.500 de oameni, iar lor li se adaugă 200 de agenţi de pază.

1.500 de persoane fac parte din echipa de organizare a festivalului.

„Adevărul" vă oferă Lecturi Urbane

image

Pentru cei care doresc să se relaxeze într-un mod diferit la B'Estfest Summer Camp, Lecturi Urbane a instalat, în colţul dedicat cititorului, un cort alb în care găsiţi cărţi de la Adevărul Holding. Lecturi Urbane împreună cu „Adevărul" vor împrumuta pasionaţilor de lectură cărţi din diferite domenii, în funcţie de preferinţe. Puteţi împrumuta o carte inclusiv astăzi şi puteţi să o răsfoiţi la cafeneaua de alături sau la terasa Elephant vs Goblin. Pentru amatorii de adrenalină, în „tabără" au mai fost amenajate un zid special pentur căţărători amatori şi pentru alpinişti, dar şi o zonă pentru skateri. Cei care vor o amintire de la festival pot pleca acasă cu un tatuaj semipermanent.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite