BB, candidată la Preşedinţia Franţei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brigitte Bardot este o cunoscută militantă pentru drepturile animalelor
Brigitte Bardot este o cunoscută militantă pentru drepturile animalelor

Brigitte Bardot ia în calcul propunerea unei alianţe ecologiste de a candida la Preşedinţia ţării sale natale, în 2012. Decizia finală va fi luată de partid la începutul anului viitor. Celebra actriţă i-a trimis deja preşedintelui francez Nicolas Sarkozy o scrisoare prin care îl anunţă în legătură cu intenţiile pe care le are.

După ce ani la rând i-a acuzat pe politicienii francezi că nu fac tot posibilul pentru respectarea drepturilor animalelor, Brigitte Bardot (76 de ani) se gândeşte serios să intre în cursa alegerilor prezidenţiale din Franţa, în 2012.

Potrivit publicaţiei franceze „Le Parisien", vedeta a primit această propunere din partea Asociaţiei Ecologiste Independente, la sfârşitul lunii septembrie. Partidul, care luptă pentru drepturile animalelor şi pentru eradicarea ritualului Halal al musulmanilor, în cadrul căruia sunt sacrificate animale, va lua o decizie finală în acest sens la începutul anului viitor.

Scrisoare către preşedinte

Brigitte Bardot nu a ezitat însă să-i scrie actualului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, în legătură cu intenţiile pe care le are. „Pentru că faceţi invers decât declaraţi şi pentru că miniştrii dumneavoastră ascund francezilor adevărul (despre absenţa unei legi care să reglementeze asomarea animalelor înainte de sacrificare), voi studia propunerea Alianţei Ecologiste Independente de a candida la alegerile din 2012", a scris fosta actriţă la sfârşitul lunii trecute.

„Trebuie să existe o voce care să se ridice şi să apere animalele, deoarece nimănui, fie de dreapta sau de stânga, nu-i pasă", a completat artista. Mai mult decât atât, ea a declarat că actualul şef al statului francez a luat-o „de imbecilă", făcându‑i promisiuni pe care nu le‑a respectat.

Nu este om politic

Brigitte Bardot a recunoscut, citată de postul de radio RTL, că nu este un om politic şi că nu se vede plecând în campanie sprijinindu-se în bastoane (ea suferă de artrită la şolduri - n.r.). Totuşi, actriţa speră că prin implicarea ei va lărgi seria dezbaterilor privind protecţia animalelor.

Sex-simbol al anilor '60, Brigitte Bardot este vegetariană de 30 de ani şi este o militantă pentru drepturile animalelor. În 1986, a creat Fundaţia Brigitte Bardot şi, pentru a o face cunoscută, a organizat licitaţii cu vânzare a unor obiecte personale: bijuterii, rochii, fotografii şi postere.

Bardot le-a trimis anul acesta parlamentarilor români o scrisoare deschisă prin care le solicită să nu legifereze eutanasierea patrupedelor fără stăpân din Bucureşti. În urmă cu câţiva ani, actriţa chiar a vizitat România în încercarea de a salva câinii comunitari.

"Trebuie să existe o voce care să se ridice şi să apere animalele, deoarece nimănui, fie de dreapta sau de stânga, nu-i pasă."
Brigitte Bardot
actriţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite