Arsenium, în topurile germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul album solo al cântăreţului va fi lansat la sfârşitul lui octombrie şi în România. A semnat recent un contract cu Sony BMG şi noua lui piesă, „Rumadai”, face furori în Germania. Arsenie Todiraş povesteşte despre muzica şi despre cariera lui.

„Adevărul”: Ce înseamnă pentru cariera ta semnarea contractului cu Sony BMG?

Arsenium: Este un vis împlinit, care mă aduce cu un pas mai aproape de dorinţa mea, aceea de a fi un personaj important în lumea showbizului, nu doar în Europa, ci în toată lumea.

Cum a fost primit noul tău clip, „Rumadai”, în Germania?

Foarte bine. Nemţii sunt receptivi la muzica mea şi, deşi toată lumea îi consideră un popor rece şi foarte serios, pot să vă spun cu mâna pe inimă că nu este aşa. Sunt foarte calzi şi ştiu să se distreze.

Ce înseamnă „Rumadai”?

Numele “Rumadai” vine de la o insulă ce a fost ştearsă de pe faţa pământului de o erupţie vulcanică din 1936. Aborigenii de pe această insulă erau cunoscuţi datorită unui dans prin care celebrau viaţa. Despre asta este vorba şi în cântec. Rumadai e o stare de spirit. Un concept. Este un fel de Nirvana.

Te bazezi pe succesul unor melodii precum „Dragostea din tei” pentru a promova noile tale piese?

Nu. Sunt convins că piesele mele noi sunt la fel de bune ca „Dragostea din tei” şi că vor avea acelaşi succes.

Cum ai colaborat cu Oliver Sommer la producţia noului clip?

Oliver este un tip de nota 10. Deşi am filmat doar 24 de ore, totul a ieşit perfect. Este un exemplu perfect al spiritului de organizare german şi un adevărat profesionist.

Eşti înconjurat de zeci de femei frumoase şi în viaţa reală, la fel ca în clipul „Rumadai”?

Din (ne)fericire, da. Am o viaţă frumoasă, dar teribil de obositoare.

Ce părere ai de faptul că Rihanna va face un cover după „Dragostea din tei” sub titlul „Livin’ Your Life”?

Atunci când o piesă este preluată, iar alţi artişti fac coveruri după ea, înseamnă că piesa aceea chiar a avut un impact şi va rămâne în istoria muzicii. Cred că acesta este şi cazul piesei “Dragostea din tei”.

Te raportezi la foştii colegi de trupă atunci când vine vorba de succesele voastre individuale?

Niciodată. În ciuda tuturor zvonurilor, noi am rămas prieteni. Nu cred că între prieteni spiritul de concurenţă poate fi benefic.

O-Zone, primul lui succes

Arsenium, pe numele său real Arsenie Todiraş, a făcut parte din formaţia O-Zone în perioada 1999-2006. După o activitate de succes în Republica Moldova, cei trei componenţi vin în România şi semnează un contract cu Cat Music. Primul single pe care îl lansează se numeşte “Numai tu”. Arsenie a lansat trei albume alături de trupă, de pe care au fost promovate mai multe melodii: “Sărbătoarea nopţilor de vară”, “Dar unde eşti” ş.a.

Fanii au fost extrem de entuziasmaţi şi la lansarea piesei “Despre tine”. “Dragostea din tei” a fost însă melodia care i-a dus pe cei trei O-Zone în topurile internaţionale. După despărţirea trupei, Arsenie a fost cel care s-a lansat primul în cariera solo, cu piesa “Love me… love me…”.

A participat la Eurovision pentru Republica Moldova, dar şi la emisiunea “Dansez pentru tine”.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite