Arnold vrea să unifice Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că actorul austriac nu poate deveni preşedintele Statelor Unite, el ar putea candida pentru preşedinţia Uniunii Europene. Anturajul fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger (63 de ani), l-a sfătuit pe acesta să-şi continue parcursul politic în Europa.

Faimoasa replică „I'll be back!", enunţată de Arnold Schwarzenegger în „Terminatorul" (1984), filmul care i-a adus celebritatea, este valabilă şi în cazul carierei politice a fostului Mister Univers, devenit actor de acţiune şi, ulterior, guvernator. Potrivit revistei „Newsweek", Schwarzenegger are şanse să candideze la preşedinţia Uniunii Europene. Actorul ar fi suferit din cauză că nu are dreptul să devină preşedintele Statelor Unite ale Americii, pentru că nu s-a născut pe teritoriul ţării. El are în prezent cetăţenie dublă, austriacă şi americană.

Deşi a fost apreciat în timpul mandatelor de guvernator şi este căsătorit cu o membră a ilustrei familii politice Kennedy, Maria Shriver, Schwarzenegger a urcat cât a putut de sus în SUA. Următoarea ţintă a sa este bătrânul continent Europa, acolo unde s-a născut. „În următorii ani, Uniunea va trebui să-şi găsească un preşedinte de mai mare anvergură, cineva capabil să unifice Europa. Francezii nu vor un german, germanii nu vor un italian. Vor alege, mai degrabă, un european plecat în Statele Unite, resuscitând viziunea unui Washington sau a unui Jefferson, pentru o Europă unită", a declarat pentru „Newsweek" ­Terry Tamminen, fostul şef de cabinet al lui Schwarzenegger, fără a-i menţiona acestuia numele.

Încă de când i s-a încheiat ultimul mandat de guvernator al Californiei, viitorul lui Schwarzenegger a părut să se îndrepte, inevitabil, înapoi spre lumea divertismentului care l-a propulsat. Primul său pas: un serial de desene animate cu un supererou conceput după chipul şi asemănarea lui, numit „The Governator" (combinaţie de guvernator şi terminator). Acesta a fost „dezvelit" la Cannes, la începutul lunii. Desenul este realizat în colaborare cu Stan Lee, creatorul unora dintre cei mai îndrăgiţi supereroi: X-Men, Spiderman, Thor şi The Hulk.

Din nou Terminator?

Săptămâna trecută s-a anunţat producţia celui de-al cincilea film din seria „Terminator", regizat de Justin Lin (autorul celor mai recente trei pelicule din franciza „Fast and Furious"). Lin a recunoscut că s-a întâlnit cu Schwarzenegger pentru a negocia o apariţie într-un rol secundar pentru fostul guvernator, însă concluziile discuţiei sunt momentan incerte. Cât despre un nou rol principal (ultimul a fost în 2002, în filmul „Daune colaterale"), Arnold este inundat de oferte. Cea mai sigură pare, deocamdată, cea pentru filmul „The Last Stand", în care Arnold ar fi şeriful unui oraş care încearcă să-l oprească pe liderul unui cartel de narcotice să treacă graniţa în Mexic. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite