Apariţiile nud, impuls pentru celebritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 În ultimii 11 ani, pe coperta ediţiei româneşti a revistei „Playboy“ au apărut multe femei dornice să cunoască celebritatea sau să şi-o menţină. Dana Săvuică, Laura Cosoi, Andreea Mantea, Cosmina Păsărin şi, mai nou, Oana Zăvoranu au jucat rolul de playmate, dar cu rezultate diferite.

Înainte de ziua Bărbatului (5 mai), introdusă recent în calendarul contemporan, revista „Playboy" iese pe piaţă având pe copertă un personaj foarte mediatizat în ultima perioadă. Oana Zăvoranu îşi face debutul în paginile publicaţiei cu un pictorial inspirat din filmul „Exorcistul". „Posedată de diavol" şi înconjurată de cruci, ea apare în ipostaze semi-nud, care deja au generat controverse în rândul reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe Române.

Dacă apariţiile în cadrul revistei sunt percepute, de obicei, de către tinerele debutante ca o rampă de lansare în showbizul românesc, situaţia este diferită în cazul starletei. Potrivit „Cancan", Oana Zăvoranu ar fi primit 20.000 de euro pentru „pactul cu diavolul". Aceasta a infirmat, pentru aceeaşi sursă, că motivul apariţiei sale ar fi oferta financiară şi a susţinut că factorul decisiv a fost rolul interpretat.

Celebre dinainte

Dana Săvuică



Dana Săvuică a iniţiat apariţiile nud în România, odată cu lansarea primului număr al revistei, în noiembrie 1999. Cunoscută deja graţie carierei de manechin, aceasta declara, la aniversarea de zece ani ai publicaţiei, că pentru cariera sa, apariţia n-a însemnat nimic. „Mi s-a propus să pozez ca persoană publică, deja cunoscută, cu statut şi imagine, şi a fost un contract reciproc avantajos", spunea aceasta. În aceeaşi categorie se înscrie şi cântăreaţa Loredana Groza, a cărei carieră muzicală o transformase deja într-o vedetă naţională. Ileana Lazariuc, Anda Adam, Andreea Antonescu şi Jojo sunt doar câteva dintre vedetele care au pozat nud după ce şi-au câştigat notorietatea în muzică sau în televiziune. La rândul ei, actriţa Laura Cosoi a pozat nud când era deja cunoscută publicului pentru rolul său din serialul „La bloc", difuzat de Pro TV.

image

Cosmina Păsărin

image

Cosmina Păsărin, astăzi prezentatoarea emisiunii „Face to Face", la Antena 2, a pozat de trei ori în paginile revistei. „Pentru mine n-a fost chiar o rampă de lansare, pentru că oamenii mă ştiau. Mi-a asigurat continuitatea, pentru că la început arăţi ce poţi, dar după, depinde numai de tine să rămâi în peisaj", a declarat Cosmina.

„Tocmai ce-am primit o nouă ofertă. În niciun caz nu voi mai poza. Am făcut asta când aveam nevoie de un capital de imagine, am fost sfătuită să fac asta, mi s-a spus care sunt beneficiile acestor apariţii. Dar nimeni n-a zis nimic de dezavantajele acestor pictoriale. Nu vine nimeni să-ţi spună asta direct, să ţi-o arunce în faţă, dar se vorbeşte pe la colţuri, lumea te priveşte altfel", este de părere fostul iepuraş. Cosmina crede că oferta financiară are importanţa ei, care nu poate fi negată.

„În străinătate, în mod special, aceste apariţii generează joburi, oferte şi multe alte lucruri. Dacă acum mi-ar oferi cineva 10.000 de euro, tot n-aş face-o. Pentru mine e un soi de „been there, done that (Am fost acolo, am făcut aia)", nu m-ar mai încălzi cu nimic", spune ea. Vedeta spune că situaţia nu decurge la fel şi în România, unde există un „star-sistem destul de ciudat, lucrurile nu ies nici cum ne dorim noi, nici altfel". „Nu există nişte reguli clare ale celebrităţii şi nici o continuitate", adaugă Păsărin.

Nicoleta Luciu

image

Ce se întâmplă după

În peisajul eterogen al playmate-urilor autohtone, puţine necunoscute au reuşit cu adevărat să iasă din anonimat. Printre acestea se numără Nicoleta Luciu, care a devenit visul a nenumăraţi bărbaţi români. „Apariţiile în «Playboy» nu garantează celebritatea", confirmă fostul iepuraş Andreea Mantea, dar ajută.  „Pe mine m-a ajutat foarte mult această apariţie.

Andreea Mantea

image

Chiar dacă aveam 20 de ani şi nu ştiam exact ce presupune un contract, chiar dacă mi-am dat seama după aceea că e cu dus şi întors pozatul ăsta, a fost un salt pentru mine", mărturiseşte ea. Întrebată dacă ar poza din nou, Andreea spune că n-ar mai fi nevoie să facă asta, dar „niciodată să nu spui niciodată". „M-am dezbrăcat o dată, de câte ori să mă mai dezbrac?", adaugă amuzat modelul.

"În niciun caz nu voi mai poza. Am făcut asta când aveam nevoie de un capital de imagine, am fost sfătuită să fac asta.''
Cosmina Păsărin prezentatoare TV

Notorietate efemeră

Apariţia în paginile revistei aduce faimă celor care pozează, iar acest lucru funcţionează încă din anii '50, de când Hugh Hefner a lansat publicaţia, crede analistul media Iulian Comănescu. „E genul de consacrare prin notorietate care nu duce foarte departe: majoritatea playmate-urilor devin nu staruri, ci starlete după ce pozează în revistă.

Cele mai cunoscute astfel de vedete n-au depăşit cota unor Anna Nicole Smith sau Pamela Anderson", spune analistul. „În România, Loredana Groza a conferit atractivitate ediţiei autohtone, deţinute de Adrian Sârbu pe vremea aceea. Oana Zăvoranu, la rândul ei, face mai multe servicii «Playboy» decât îi face «Playboy» ei", crede Comănescu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite