Anne Hathaway, falsa descendentă a lui Shakespeare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe cât de modestă, pe atât de talentată este actriţa Anne Hathaway, căreia i se atribuie, în mod fals, o descendenţă britanică cu origine în familia dramaturgului William Shakespeare.

Pe cât de modestă, pe atât de talentată este actriţa Anne Hathaway, căreia i se atribuie, în mod fals, o descendenţă britanică cu origine în familia dramaturgului William Shakespeare.

Superba Anne Hathaway este departe de mitul vedetei cultivate la Hollywood. Nu-i place să apară pe prima pagina a ziarelor, refuzând exhibiţia mediatică: "Nu sunt o vedetă bună. Sunt plictisitoare şi conservatoare, ceea ce mă face să par foarte încrezătoare", declara ea la CNN.

Actriţa are acelaşi nume ca soţia marelui Will: Anne Hathaway, mai mare cu opt ani decât dramaturgul, i-a dăruit acestuia trei copii, Susanna, în 1583, şi gemenii Hamnet şi Judith, în 1585. Coincidenţa de nume, frumuseţea necomercială au făcut ca tinerei actriţe să i se atribuie o falsă descendenţă şi o falsă cetăţenie britanică.

Actriţa (pe numele din certificat Anne Jacqueline Hathaway), care trebuie să nege permanent în interviuri presupusa rudenie, s-a născut pe 12 noiembrie 1982, nu în Anglia, ci în Brooklyn, New York, într-o familie cu trei copii. Tatăl ei, Gerald, este avocat, iar mama, Kate McCauley, de la care a moştenit talentul, este actriţă. Micuţa Anne a studiat teatrul la Paper Mill Playhouse în New Jersey şi a participat la numeroase producţii, precum "Gigi", "Jane Eyre", "Life on Earth" şi "Once Upon a Mattress", rol care i-a adus nominalizarea la Rising Star Award.

Anne a fost singura adolescentă admisă în prestigiosul program teatral al Burrow Group de la New York. Prima ei apariţie la televiziune, în 1999, în serialul "Get Real", în rolul Megah, i-a adus o nominalizare la Teen Choice Award 2000 pentru cel mai bun rol feminin într-un serial tv. Anne este memorabilă cu rolul din "Diavolul se îmbracă de la Prada", în care îi dă replica lui Meryl Streep. În prezent, joacă pe marile noastre ecrane în "Jane", o comedie romantică fantezistă în care "intră" în pielea scriitoarei Jane Austen.

Actriţă, soprană şi dansatoare

Anne Hathaway a jucat în controversata dramă a lui Ang Lee "Brokeback Mountain", în drama independentă "Havoc", regizată de Barbara Kopple, şi şi-a împrumutat vocea personajului "Red" din filmul de animaţie "Hoodwinked". Hathaway s-a deplasat în Cambodgia în ianuarie 2005, pentru documentarul "A Moment in the World", organizat de Angelina Jolie.

În teatru, cariera ei include: punerea în scenă a "Carnival" la Lincoln Center Encore, pentru care a câştigat prestigiosul premiu Annual Clarence Derwent la a 57-a ediţie; atelierul lui Andrew Lloyd Webber pentru "Woman in White" şi "Forever Your Child". Hathaway este şi o dansatoare desăvârşită, care a studiat la Broadway Dance Center din New York. În plus, este soprană şi a interpretat în două concerte la Carnegie Hall.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite