Angelina Jolie, film despre războiul din Bosnia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa a anunţat că va regiza şi va juca într-un film a cărui acţiune se petrece în timpul Războiului Bosniac (1992 - 1995), într-o declaraţie dată publicităţii de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU (ICNUR), organizaţie pentru care Jolie este ambasadoare a bunăvoinţei.

Potrivit Mediafax, filmările ar urma să înceapă în toamnă. Pelicula va spune povestea unui cuplu de îndrăgostiţi care se întâlnesc înainte de izbucnirea războiului, şi va ilustra impactul războiului asupra relaţiei lor. „Filmul este o poveste de dragoste, nu un punct de vedere politic", se precizează în declaraţie.

Distribuţia va include actori de diverse etnii din fosta Iugoslavie. „Mi-ar plăcea să implic cât mai mulţi localnici şi să învăţ cât mai multe", a spus actriţa. Jolie a ajuns vineri la Sarajevo, într-o vizită-surpriză, iar sâmbătă s-a întâlnit cu membri ai administraţiei prezidenţiale interetnice din Bosnia-Herţegovina pentru a discuta modalităţi de a îi ajuta pe miile de refugiaţi de război care se întorc în ţară.

Donaţii de milioane de dolari

Actriţa şi partenerul ei, Brad Pitt, i-au mai vizitat pe refugiaţii bosniaci în aprilie anul acesta, promiţând atunci să revină în ţara răvăşită de război.

Angelina Jolie este una dintre actriţele cel mai bine plătite de la Hollywood, cu venituri de 20 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei „Forbes".

De când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU, în 2001, Angelina Jolie a vizitat câteva zeci de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan.

Jolie şi Pitt susţin numeroase alte proiecte umanitare, ei donând, la începutul acestui an, un milion de dolari organizaţiei Médecins Sans Frontières (MSF), după cutremurul din Haiti din 12 ianuarie, considerat unul dintre cele mai mari dezastre naturale din cele două Americi, dar şi 75.000 de dolari pentru construirea unei şcoli pentru fete în Afganistan.

"Filmul este o poveste de dragoste, nu un punct de vedere politic."
Angelina Jolie
actriţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite