Angelina Jolie, noua „regină“ a topului Forbes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa americană a detronat-o pe Oprah în faimosul Forbes Celebrity 100 Power List. „Lista puterii“ contorizează veniturile obţinute de celebrităţi în anul precedent, dar şi apariţiile în presă şi pe internet.

VEZI AICI Forbes - Top 100

Angelina Jolie, actriţă cunoscută şi partenera de viaţă a lui Brad Pitt, a avut un an 2008 foarte ocupat.

A apărut în blockbusterul „Wanted“, şi-a folosit vocea în desenul animat de succes „Kung Fu Panda“ şi a fost nominalizată la Oscar pentru interpretare feminină, datorită peliculei „Changeling“, regizată de Clint Eastwood. Pe plan personal, Angelina (34 de ani) a adus pe lume doi copii, gemenii Vivienne Marcheline şi Knox Leon, a continuat să fie imaginea unor campanii umanitare şi a colaborat activ cu organizaţii de caritate.

Jolie, care anul trecut se afla pe locul al treilea în acest top, a detronat-o pe Oprah, care se afla în vârful listei Forbes de doi ani. Cu toate acestea, Oprah a câştigat 275 de milioane de dolari numai în 2008, faţă de Angelina, care s-a îmbogăţit cu 27 de milioane.

Madonna, locul al treilea

Cântăreaţa Madonna ocupă ultimul loc de pe podium, datorită încasărilor înregistrate de albumul „Hard Candy“ şi de turneul de promovare al acestui material, „Sticky & Sweet“.

Acest turneu, continuat şi în 2009, a stabilit recorduri pentru numărul de bilete vândute. Madonna a câştigat anul trecut 110 milioane de dolari, dar nu încasările au adus-o pe prima pagină a ziarelor. Divorţul de regizorul Guy Ritchie, încercarea de a mai adopta un copil din Malawi şi relaţia cu tânărul manechin Jesus Luz au menţinut-o constant în atenţia publicului. Anul trecut, Madonna se afla abia pe poziţia 21 în topul celebrităţilor influente realizat de Forbes.

Beyonce şi-a păstrat locul al patrulea în clasament şi a avut parte de câştiguri de 87 de milioane de dolari în 2008. Pe locul al cincilea se clasează un bărbat, faimosul jucător de golf Tiger Woods, care a picat de pe locul secund, deţinut anul trecut.

El este urmat de cântăreţul Bruce Springsteen, care a lansat un nou album anul acesta şi a avut o piesă pe coloana sonoră a filmului „The Wrestler“, cu Mickey Rourke. Pe locul al şaptelea este clasat regizorul legendar Steven Spielberg, care a avut parte de succes financiar datorită noului film din seria „Indiana Jones“.

Aniston şi Pitt, pe opt şi nouă

„Influenţa“ Angelinei Jolie s-a extins şi asupra „rivalei“ sale, Jennifer Aniston, care a urcat fulgerător de pe locul al 17-lea pe poziţia a opta, dar şi asupra lui Brad Pitt, care s-a clasat imediat după fosta lui soţie, pe locul nouă, urcând o poziţie faţă de anul trecut. Top 10 este completat  de baschetbalistul de la Los Angeles Lakers, Kobe Bryant.

Creatoarea lui „Harry Potter“, britanica J.K. Rowling, a ieşit din clasament, la fel şi actorul Johnny Depp. Printre nou-veniţii în top se numără Alec Baldwin şi Meryl Streep.

Forbes Top 20

  1. Angelina Jolie
  2. Oprah
  3. Madonna
  4. Beyonce
  5. Tiger Woods
  6. Bruce Springsteen
  7. Steven Spielberg
  8. Jennifer Aniston
  9. Brad Pitt
10. Kobe Bryant
11. Will Smith
12. Dr. Phil McGraw
13. Britney Spears
14. David Letterman
15. Coldplay
16. Adam Sandler
17. Harrison Ford
18. Michael Jordan
19. LeBron James
20. Tom Cruise

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite