VIDEO Andreea Bălan „atacă“ Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa a semnat un contract de licenţă cu o casă de discuri americană, aceeaşi care vinde muzica unor artişti români ca Dan Bălan, Edward Maya şi Inna. Videoclipul „Trippin“ are peste 5 milioane de vizualizări pe YouTube. „Prinde-mă Aprinde-mă“ are 2.700.000, iar alte cinci videoclipuri ale solistei au depăşit 1,5 milioane de accesări.

Deşi se bazează pe piaţa din România, Andreea Bălan (26 de ani) spune că melodiile în engleză sunt cele care pot aduce succes şi aici, şi în alte teritorii. Piesa „Trippin" a fost licenţiată în Statele Unite la Ultra Records, casa de discuri care are contracte cu alţi artişti români deja „consacraţi" ai muzicii dance, Dan Bălan, Edward Maya şi Inna.

„Este o performanţă incredibilă şi sper ca în curând să merg acolo pentru a susţine concerte", îşi doreşte cântăreaţa. Videoclipul „Trippin" a fost urcat pe canalul YouTube al casei Ultra Records şi are peste 300.000 de vizualizări într-o lună, pe lângă cele aproape 4 milioane de afişări la prima postare a clipului pe platforma video.

Melodia a fost scoasă la vânzare şi pe iTunes, magazinul online Apple, a început să fie difuzată pe radiouri, iar clipul va intra în portofoliul televiziunilor muzicale de specialitate. Andreea aşteaptă ofertele de concerte, pentru că acestea sunt, până la urmă, confirmarea unui succes real peste Ocean.

„Prinde-mă Aprinde-mă" este un alt clip al cântăreţei cu multe vizualizări - 2.700.000 - iar alte cinci videoclipuri au depăşit 1.500.000 de vizualizări. „Cifrele îmi confirmă că eu, într-un spectacol, cânt o oră de hituri", explică Andreea.

Prezenţă pe internet

Pentru un artist, internetul nu mai este doar o modalitate de promovare. A devenit ceva mai mult: o parte importantă a imaginii unui artist, iar Andreea este perfect conştientă de această realitate. Are nu mai puţin de patru site-uri: unul oficial, legat de muzică, unul în care-şi promovează dansatoarele disponibile pentru showuri, Andreea Dolls, şi alte două despre stilurile de dans.

Cât despre Facebook, contul Andreei are momentan 31.000 de fani, destul de departe de liderii din România, precum Inna. „De Facebook mă ocup singură, pentru că îmi place să ţin legătura cu fanii, dar am şi un PR personal, cu care mă consult zilnic", spune Andreea.

Susţine comunitatea gay din România

Cântăreaţa o apreciază pe Inna pentru că a spart gheaţa pentru români, pe plan internaţional. „Inna este o deschizătoare de drumuri şi datorită ei mulţi artişti români semnează licenţe afară. Casele de discuri sunt mai atente la produsele venite din România tocmai pentru că au remarcat-o pe ea. Trebuie să ne mândrim cu cei care realizează ceva pe plan internaţional şi să apreciem munca depusă", declară Andreea.

În România, solista este unul dintre artiştii favoriţi ai comunităţii gay. „Prinde-mă Aprinde-mă" a fost votată drept piesa gay a anului 2007, iar „Trippin" a reuşit aceeaşi performanţă în 2008. „Sunt un public minunat şi de curând am avut un concert într-un club gay din Bucureşti. Pot spune că a fost unul dintre cele mai frumoase din viaţa mea, pentru că toţi cei de acolo au cântat vers cu vers, timp de o oră. Eu îi susţin şi sunt alături de ei", mărturiseşte Bălan.

Întrebată dacă, odată cu „atacul" Statelor Unite, are de gând să abordeze o imagine mai extravagantă, Andreea Bălan spune că nu are nevoie de această strategie. „Imaginea trebuie împrospătată mereu. Pentru a nu plictisi, trebuie să vii mereu cu ceva nou. Cât despre stilul Gaga, mi se pare că s-a generalizat şi acum, dacă apare o artistă cu o imagine mai aparte, e Gaga! Nu e chiar aşa şi să nu uităm că şi Gaga s-a inspirat de la David Bowie", conchide ea.

"Cât despre stilul Gaga, mi se pare că s-a generalizat şi acum, dacă apare o artistă cu o imagine mai aparte, e Gaga! Nu e chiar aşa şi să nu uităm că şi Gaga s-a inspirat de la David Bowie. "
Andreea Bălan
cântăreaţă

"Inna este o deschizătoare de drumuri şi datorită ei mulţi artişti români semnează licenţe afară."
Andreea Bălan
cântăreaţă

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite