Andreea Raicu: „Am construit brandul Andreea Raicu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Raicu: „Am construit brandul Andreea Raicu“
Andreea Raicu: „Am construit brandul Andreea Raicu“

Prezentatoarea TV, în vârstă de 32 de ani, a renunţat la emisiunile de divertisment pentru a juca rolul Andreei în noul serial. „Efect 30“ va fi difuzat din toamnă la Prima TV, unde Andreea Raicu şi trei prietene ale ei trăiesc dilemele vârstei de 30 de ani.

Citiţi şi:


„Adevărul“: Cum te simţi la primul rol într-un serial?


Andreea Raicu: Sunt fericită şi emoţionată în acelaşi timp. Este minunat când simţi că poţi construi, când iei de la zero un proiect într-un domeniu cu totul nou. Mă bucur că am posibilitatea de a mă exprima şi din ipostaza de actriţă şi că pot pune în valoare experienţa pe care am dobândit-o în anii în care am avut emisiuni de televiziune transmise în direct.

De două luni şi jumătate mă pregătesc zilnic, ore în şir. Iau lecţii de actorie, învăţ nu doar să joc un rol, ci să creez un personaj. Satisfacţiile sunt însă foarte mari, faptul că simt rolul, că-l pot dezvolta îmi dă un curaj şi o motivaţie fantastică.

De ce acest rol?

Am ales „Efect 30“ din nenumărate motive. În primul rând, scenariul mi s-a părut interesant de la prima citire. Un rol esenţial l-a avut şi discuţia cu regizorul Jacob Goldwasser, care este o persoană fantastică şi care mi-a schimbat perspectiva despre acest proiect. Nu în ultimul rând, un motiv foarte „greu“ în balanţa deciziei mele a fost faptul că mi-a fost pus la dispoziţie un preparator. Este un om minunat, sub îndrumarea căruia mă pregătesc zilnic şi de la care am învăţat foarte multe dintre secretele meseriei.

Te asemeni în vreun fel cu personajul tău?

Sunt atât asemănări, cât şi deosebiri între mine şi personajul pe care îl interpretez. Prima mare asemănare este numele. Personajul meu se numeşte tot Andreea. Este o fată frumoasă, deşteaptă, care ajunge la 30 de ani şi simte nevoia să-şi consolideze cariera. Este ambiţioasă, luptătoare, curioasă şi dornică să înveţe. Într-un fel, în ea mă regăsesc pe mine acum 12 ani, când îmi începeam cariera.

Aveţi acelaşi nume. Coincidenţă?

Pură coincidenţă. Când am citit scenariul, am remarcat faptul că personajul se numea Andreea. După ce am luat decizia să joc în serial, am fost întrebată dacă mă deranjează numele personajului şi dacă doresc să-l schimb. Am preferat să-l păstrez. Mi s-a părut un semn bun această coincidenţă.

Ideea serialului aduce un pic cu „Totul despre sex“...

Se vorbeşte mult despre această asemănare. Probabi din cauza  faptului că în ambele producţii patru personaje feminine sunt urmărite în diferite momente ale vieţii. În realitate, însă, producţiile sunt mult diferite, temele abordate, discutate şi puse în scenă de cele patru personaje din „Efect 30“ nu au legătură cu cele din „Sex and the City“.

Cu ce fată din „Sex and the City“ ai spune că semeni?

Fiecare dintre cele patru eroine mi s-a părut fantastică, chiar dacă ele erau atât de diferite. Mi-au plăcut atât rolurile lor, cât şi felul în care actriţele şi-au construit, de-a lungul seriilor, o identitate prin personajul interpretat. Nu aş putea spune însă că personajul meu se aseamănă cu vreuna dintre eroine. Personal, cred - şi mi-au spus-o şi prietenii - că am ceva din Carrie Bradshaw, datorită faptului că ne preocupă moda, dar la caracter mă asemăn mai mult cu Charlotte.

Câte duble tragi de obicei?

În cele două luni de pregătire am simţit că evoluez, că devin tot mai stăpână pe mine şi pe rol. Laura, alături de care am făcut pregătire, m-a ajutat foarte mult, dar una erau repetiţiile pe care le făceam cu ea acasă, şi altceva filmarea. Totuşi, chiar din prima zi de filmare, cu toate emoţiile noului început, mi s-a părut mai uşor decât mă aşteptam, chiar neaşteptat de bine.

Echipa a avut un rol extrem de important. Modul în care m-au primit oamenii, felul în care lucrează toţi colegii mei, perfect sincronizaţi pentru ca actorul să nu aibă decât grija propriei partituri, este de-a dreptul impresionant. Cu sprijinul lor am reuşit să nu trec deocamdată peste două, trei duble pentru un rezultat foarte bun.

Cum te simţi în noua casă?

Este minunat. Încă mai am lucruri de pus la punct, dar faptul că am reuşit să termin construcţia şi să mă mut, mi-a dat un sentiment foarte plăcut, de siguranţă, de confort. Sunt fericită când ajung acasă, printre lucruri şi oameni dragi mie, mă simt norocoasă că am un asemenea loc şi îmi dau seama ce tragedie trăiesc oamenii care nu se simt bine la ei acasă.

Celelalte trei femei

Andreea Raicu joacă rolul unei jurnaliste, iar Adriana Butoi, Ana Maria Lazăr şi Mihaela Mihăescu sunt celelalte trei actriţe care completează „pătratul feminin“ al serialului. Cu o experienţă majoritară în teatru, cele trei susţin că producţia în care sunt implicate reprezintă o premieră pentru români, şi anume „un nou gen de serial“.

image

Andreea Raicu (stânga), Adriana Butoi, Ana Maria Lazăr şi Mihaela Mihăescu Foto: Prima tv

Actriţa Adriana Butoi o are „în grijă“ pe Ruxandra Pop şi spune că între cele două seriale care au tot fost comparate, nu există asemănări. „Bucureştiul nu este New York! Societatea americană îţi dă de rezolvat alte probleme. Să trăieşti bine în Bucureşti este o temă la care lucrezi în fiecare zi“, spune Adriana.

Actriţa, care a jucat recent în filmul „Ces amours là“, în regia lui Claude Lelouch, este convinsă de succesul pe care îl va avea serialul.

„Femeia la 30 de ani nu povesteşte doar despre problemele şi bucuriile ei, ci şi despre neajunsurile şi beneficiile societăţii în care trăim, şi, mai ales, despre un Bucureşti hiperactiv “, spune Adriana.

Personaje cu trăsături autohtone

Acelaşi tip de exaltare îl împărtăşeşte şi colega de platou, Ana Maria Lazăr, interpreta Vavei. Ea spune că a fost „dragoste la prima vedere“ când a citit scenariul. „Vava este cea care nu trece niciodată neobservată datorită zâmbetului inconfundabil şi a hainelor extravagante. Cred că toate femeile se vor regăsi în ea, în anumite momente. Este un personaj nuanţat şi există anumite asemănări între noi“, crede Ana Maria.

Laura, personajul interpretat de Mihaela Mihăescu, este „genul de persoană care evită conflictele şi care are puterea de a se sacrifica pentru cei pe care îi iubeşte“. Mihaela crede că noutatea acestei producţii vine de la „un mod nou de a relaţiona, mai simplu, mai adevărat, fără exces de lacrimi, fără personaje caricaturale“.

„Povestea reuşeşte să surprindă momente din viaţă care se dezvoltă într-un mod real, poveşti credibile cu dialoguri fireşti, redate autentic, fără a fi construcţii forţate“, adaugă Mihaela.

În căutarea succesului

Întrebată dacă se aşteaptă să apară şi mai mult în presă, Andreea spune: „Nu mi-am pus această problemă nici când am trecut de la modelling la televiziune, cu atât mai puţin acum, când, fără falsă modestie, pot să spun că am construit brandul Andreea Raicu.

N-am urmărit niciodată să ating un anumit grad de celebritate, nici măcar nu ştiu cum s-ar putea măsura, obiectiv, celebritatea. Probabil că publicul meu va fi mai numeros, pentru că serialul are un target mai larg decât emisiunile pe care le-am prezentat. În momentul de faţă nu-mi doresc decât să am succes, pentru că va fi unul pe deplin meritat de toată echipa. Am muncit cu toţii foarte mult şi ne dorim ca proiectul să fie o reuşită, să aibă audienţă, să se vorbească despre el. Personal, nu mi-am dorit niciodată să se scrie mai mult despre mine.

Voi fi însă bucuroasă dacă se va scrie despre prestaţia mea din serial. Constat cu tristeţe că destul de puţine publicaţii sunt interesate de partea profesională. Majoritatea încearcă să obţină informaţii din ce în ce mai personale.“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite