Andreea Grămoşteanu ba e Băseasca, ba Răduleasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ea este sosia care le parodiază în fiecare seară pe Mihaela Rădulescu, Adriana Bahmuţeanu sau Elena Băsescu. “Mondena” Andreea Grămoşteanu n-are nicio problemă cu “originalul”.

„Mondenii” de la Prima TV nu iartă pe nimeni: Răduleasca şi-a luat porţia de parodie, proporţional cu rata ei de popularitate.

Băseasca şi-a “modificat” dicţia într-atât încât dă mărunt din buzele siliconate şi are nevoie de subtitrare pentru a-i înţelege “mmm-mmm-urile”. Toate aceste persoanaje se ascund, conspirativ, sub masca actriţei Andreea Grămoşteanu, care n-a primit până acum nici reclamaţii de la “originale”, nici ouă-n cap de la vreun telespectator frustrat.

“Atât Mihaela Rădulescu, cât şi Adriana Bahmuţeanu (căci ele sunt cele pe care le-am întâlnit direct şi cu care am discutat) au apreciat sincer calităţile programului. Nu ştiu dacă vreuna din persoanele publice parodiate de noi a luat această emisiune ca pe un afront personal. Sincer, sper să-şi păstreze simţul umorului în continuare”, spune Andreea, actriţa pe care am prins-o după filmări imediat înainte de a urca pe scândura scenei.

Actriţă la Teatrul Mic

Personaj extrem de popular “pe sticlă”, Andreea se bucură în viaţa reală de libertatea de a se plimba fără a fi agasată: i s-a întâmplat să fie recunoscută şi să primească, din partea oamenilor, reacţii precum: „Nu vă lăsaţi, ţineţi-o tot aşa. Nu ne-aţi dezamăgit niciodată!“. Scenariul emisiunii, conceput şi dezvoltat de Mihai Bendeac şi Robert Coravu, este îmbogăţit de fiecare dată de improvizaţia ei, a Mirelei Zeţa şi a lui Angel Popescu.

Pentru „Mondenii“ se filmează câte trei episoade timp de două săptămâni, cu o pauză de o săptămână. Timpul petrecut, însă, împreună îi îndreptăţeşte pe „mondeni“ să declare că locuiesc împreună: „Uneori ne mai prinde dimineaţa în casa unuia dintre noi şi a regizorului George Dogaru, care este parte integrantă a grupului, discutând despre ce urmează să filmăm. Întâmplarea fericită a făcut ca pe mine şi pe Mirela (interpreta Elenei Udrea, n.r.) să ne lege o mare prietenie.

Pe Angel îl cunoaştem de câţiva ani de la Teatrul de Comedie. Când nu filmăm, suntem tot împreună“. De puţină vreme angajată a Teatrului Mic, Andreea Grămoşteanu regretă că nu are timp pentru teatru atât cât şi-ar dori. „Sper să apuc să fac ceva treabă, la Mic.

Deocamdată, împreună cu Mirela Zeţa şi câţiva colegi de facultate, am un proiect la Clubul La Scena, cu piesa «Un cuplu ciudat». Cu Mihai Bendeac am o colaborare cu Teatrul din Giurgiu, cu spectacolul «Crimă la Howard Johnson»“, anunţă Andreea proiectele teatrale. În ceea ce priveşte filmul, ultima contribuţie şi-a adus-o la „Povestea secolului“, în regia lui Adrian Popovici.

Are trei surori

Andreea Grămoşteanu locuieşte de şapte ani în Bucureşti - suficient ca să nu se imagineze în alt oraş: „Stau la bloc, într-un apartament cu pereţi şi geamuri înalte (nu, nu în Primăverii, sunt «mondenă»  doar la tv). Ceea ce detest la Bucureşti, în general, şi la naţia noastră în special, este încrâncenarea şi neputinţa depăşirii condiţiei sărăciei. Mergem la biserică şi scuipăm pe stradă, ne facem semnul crucii în dreptul bisericii şi suntem gata să sărim la gâtul primului care ne calcă pe picior”.

Andreea a rămas legată de familia ei din Constanţa, pe care o caracterizează prin cuvintele: “zâmbet, credinţă, zgomot, iubire, lacrimi, legătură, caracter, educaţie... Am o familie vie şi aglomerată. Suntem patru surori, o mamă, un tată, o pisică şi o bunică (atât a mai rămas, din păcate), şi multe rude. Am rădăcini adânci şi sănătoase de grecoaică. Drumul spre actorie a început din burta mamei şi microbul ăsta mi-a intrat în sânge”.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite