Andi Moisescu: Aş vrea să experimentez cum e să te naşti în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta Pro TV spune că emisiunea pe care o prezintă, „Apropo TV“, dar şi faptul că este amfitrion la evenimente în calitate de MC, îl reprezintă. Este un om care trăieşte după dictonul „work less, play more“. Andi Moisescu povesteşte despre copilăria la Mangalia, petrecută în preajma bunicului, colonel de marină.

Carte de vizită

„În lumea media am intrat prin participarea la un concurs realizat pentru ocuparea unui post la Radio Unifan, după care am mers mai departe la Radio Costineşti, Fun Radio şi, în cele din urmă, m-am oprit la PRO FM. Cel care mi-a propus să trec de la radio la TV a fost Florin Călinescu, un om în faţa căruia îmi scot mereu pălăria.

La PRO TV am prezentat emisiunea «Ora 7, bună dimineaţa», «Te uiţi şi câştigi», «Marcă înregistrată», «Teo şi Andi», iar acum realizez «Apropo TV» şi noua emisiune din grila de programe, «Românii au talent».

În trustul căruia i-a rămas fidel şi-a întâlnit şi soţia, Olivia Steer, cu care are împreună doi băieţei, Luca şi Matei."

„Adevărul": Primul tău job a fost la un post de radio. Cum erau vremurile acelea?

Andi Moisescu:
Când am început să lucrez în radio, eram încă elev în clasa a 11-a. Până la 18 ani nici nu m-au putut angaja cu acte. Era doar pasiune la mijloc şi mie mi-era suficient. Când mi-au spus că n-o să primesc niciun ban la început, i-am lăsat cu gura căscată spunându-le că nici nu vreau. Intrasem la radio, deci pentru mine era un vis împlinit. Câştigasem mai mult decât toţi banii din lume.

Cum s-a întâmplat să treci înspre televiziune?

În 1996, imediat după apariţia ProTV, am început să primesc diverse propuneri de colaborare cu televiziunea. Propuneri pe care le refuzam extrem de politicos, dar ferm, pentru că televiziunea şi ideea de a fi văzut mă înspăimânta teribil. Nu ştiu ce-a fost în capul meu, când am cedat într-o dimineaţă şi m-am dus să dau o probă pentru „Ora 7, Buna Dimineata!". A fost şansa vieţii mele.

Cine te-a influenţat în televiziune? Sau te-ai autoconcurat?

Toţi oamenii cu care am avut de-a face în viaţa mea profesională m-au influenţat în bine. În cea mai mare măsură însă, cu siguranţă a făcut-o Adrian Sârbu. El a fost dintotdeauna modelul meu profesional.

Ce a însemnat pentru tine emisiunea „Marcă inregistrată"? Te gândeşti să reiei proiectul?

„Marcă Înregistrată" a însemnat primul proiect pe care l-am creat, scris şi implementat gândindu-mă la tot ceea ce-mi place, ştiu şi pot să fac. A fost şi conjunctura perfectă şi momentul potrivit. Astăzi nu ştiu dacă ar mai funcţiona reţeta de atunci. Publicitatea s-a schimbat enorm.

Se spune că esti destul de exigent, in ceea ce priveşte alegerea oamenilor cu care lucrezi. Eşti in mare masură autodidact?

E bine că sunt exigent în alegerea oamenilor cu care lucrez. Pentru că exigenţa asta garantează reuşita.

Cât îţi ia să pregăteşti o emisiune ApropoTV şi care e partea cea mai importantă pentru tine: ideea, invitaţii, partea de montaj şi productie?

Îmi ia fix 5 zile din 7 să duc la capăt o emisiune ApropoTV, de la început şi până la sfârşit. Cât priveşte ingredientele, toate sunt la fel de importante pentru mine, în egală măsură. Ideea, invitaţii, montajul şi producţia. Un singur ingredient dacă incurcă, se simte imediat.

Cum traduci în viaţa ta personală dictonul tău preferat, „work less, play more"?

Simplu. Deşi muncesc fără limită de timp, de fapt nu simt că muncesc deloc. Simt că mă joc.

Este ceva ce doreşti de mult să experimentezi?

Aş vrea să experimentez cum e să te naşti în Elveţia, dar nu cred c-o să am ocazia.

Cum ţi s-a părut ideea de a juriza „Românii au talent"?

Foarte potrivită pentru mine. De-aia am şi acceptat imediat. Oricum sunt toată ziua cu ochii după entertainment. De ce să nu se bucure şi alţii de pe urma căutărilor mele?

În juriu la „Românii au talent"



Andi Moisescu îşi va lua în serios rolul de „jurat" în emisiunea „Românii au talent", care va fi difuzată la Pro TV începând cu 18 februarie, de la ora 20.30.

Alături de Moisescu, Andra şi Mihai Petre au făcut selecţii în toată ţara, pentru a găsi români cu aptitudini deosebite. Caravana emisiunii a străbătut cinci oraşe, unde s-au evidenţiat dansatori, acrobaţi, cântăreţi. Marele premiu este în valoare de 120.000 de euro, şi va ajunge în buzunarele celui care va trece de semifinale şi apoi de marea finală. Pe scenă vor urca de la copii de trei ani până la bătrâni de peste 84 de ani iar susţinătorii din culise ai concurenţilor sunt Smiley şi Pavel Bartoş. „M-am aşteptat să văd talente dar nu m-am aşteptat să văd talente atât de surprinzătoare. Unele o să vă şocheze şi pe voi, de-a dreptul. O să vedeţi", spune Andi Moisescu.

Entertainerul blocului

image

Alături de Olivia Steer, soţia lui, şi cei doi copii, Luca şi Matei

Te-ai caracterizat de multe ori ca un om foarte ordonat. Cât vine asta din educaţie, din copilărie?

În cea mai mare parte cred că vine din copilărie. Sunt ferm convins că exemplul personal bate orice educaţie proriu-zisă. Am avut în faţă exemple extrem de ordonate şi calculate, asa că am devenit şi eu aşa. E meritul mamei mele şi al bunicilor din partea mamei, care m-au crescut.

Provii dintr-o familie cu tradiţie în matematică, bunicul, unchiul - cunoscutul matematician Marian Andronache. Cum simţi că te-au influenţat?

Unchiul Marian a fost întotdeauna un model pentru mine. I-am studiat până şi scrisul, în detaliu. Asta nu i-am spus, dar sunt sigur c-a observat. Dacă te uiţi peste cursurile mele din facultate, nu poţi să spui exact cine le-a scris. El sau eu. Cât despre bunicul meu, un respectabil colonel de marină, acum la pensie, care mi-a transformat viaţa în poveste. Datorită lor eu am studiat matematica din pură pasiune, fără niciun alt scop ulterior.

Cum era Mangalia copilăriei tale?

Eu am trăit o poveste, pe care astăzi le-o spun parcă din carţi copiilor mei. Am fost crescut de bunici în primii ani, căci mama era studentă şi mai apoi, ca şef de promoţie, a primit repartiţie în Bucureşti. Ne despărţeau uneori 300 de kilometri, dar bunicii mei au reuşit să nu mă facă să simt niciodată asta. Mama venea cât putea de des în Mangalia, iar în vacanţele mele mergeam eu în Bucureşti. Ca să rezum în câteva cuvinte cum era, trebuie să încercaţi să vă închipuiţi vacanţa la mare, fără întrerupere, timp de 7 ani.

Cum ai descrie acum copilul care ai fost?

De pe la 3 ani, de când îmi  amintesc câte ceva, mergeam zilnic la grădiniţă, unde îmi plăcea totul la nebunie, mai puţin să dorm la prânz. În vacanţe, la noi acasă era un fel de pensiune cu uşa veşnic deschisă. Toate rudele, de la cele mai apropiate până la cele chiar foarte depărtate îşi făcuseră un obicei constant din a-şi petrece vacanţa de vară în casa noastră. Apoi băteam faleza în lung şi-n lat, stăteam cu orele pe plajă, călăream biciclete şi trotinete, ascultam şi dirijam muzică, de la tot ce auzeam la televizor şi radio până la „Fanfara Armatei" şi, desigur, făceam spectacol în faţa blocului. Am fost de mic entertainerul blocului.

Erai ceea ce se cheamă un adolescent popular? Cum s-a întâmplat să ajungi DJ/MC la petreceri?

Asta mi s-a tras de la pasiunea pentru muzică. N-am ajuns s-o studiez, deşi mi-ar fi plăcut. Când îţi place atât de mult muzica încât simţi să împarţi plăcerea şi cu alţii, nu-i deloc greu să ajungi DJ.

Este de altfel o constantă a vieţii tale: esti solicitat şi acum ca MC, la diverse evenimente. De ce îţi place să faci asta?

E vorba despre aceeaşi plăcere de împarţi bucuria cu alţii. Iar pentru mine, ceea ce fac azi, e pură pasiune.

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite