Anca Serea, de pe podium la pupitrul Ştirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătoarea concursului „Elite Model Look Romania“ 1999 prezintă de astăzi, de la 19.00, jurnalul „Focus Sport“, de la Prima TV. După o perioadă extrem de dificilă, în care viaţa a pus-o la grele încercări, manechinul Anca Serea revine în televiziune, dând ştirilor sportive de la Prima TV un suflu  nou.

Povestea frumoasei, care a „semnat" prima apariţie pe coperta revistei „Cosmopolitan" în România, este demnă de o telenovelă. După o perioadă în care a trecut prin experienţe cutremurătoare, Anca şi-a refăcut mai întâi viaţa personală, fiind pregătită acum să evolueze şi în plan profesional. La pupitrul ştirilor sportive de la Prima TV nu a ajuns dintr-o simplă întâmplare, ci după un traseu deloc linear. Deşi în adolescenţă era complexată de felul în care arăta şi nu purta niciodată fuste scurte, Anca a obţinut diferite titluri de frumuseţe şi a făcut carieră în modelling. Şantajul fratelui ei - acesta i-a spus că nu-i va mai da bani de buzunar dacă nu va participa la concursul „Elite Model Look"  - i-a schimbat total viaţa.

Câştigarea titlului de Miss în 1999 i-a deschis o serie de oportunităţi, manechinul ajungând să prezinte pe catwalk-uri din diferite ţări ale lumii, să pozeze pentru reviste celebre, să debuteze în televiziune şi să se familiarizeze inclusiv cu actoria. „Am fost imaginea mai multor branduri, de la cafea până la bănci. Am apărut într-o mulţime de reclame, am lucrat în ţări ca Austria, Franţa, Turcia, Grecia sau Italia. În memorie mi-au rămas primele mele castinguri şi zborurile lungi de avion", îşi aminteşte ea.

Prezentatoare cu experienţa scenei

În televiziune a intrat prima dată ca îngeraş la „Surprize, surprize", mai târziu ajungând să prezinte rubrica Meteo la Naţional TV. De aici şi până pe scena Teatrului Naţional nu a fost decât o chestiune de timp, în 2005 frumoasa brunetă fiind distribuită în piesa „Sangre ardiente", montată de Liza Panait şi Beatrice Rancea. Astăzi, rolul de prezentatoare la „Focus Sport" este mai mult decât o provocare, este ceea ce a visat să facă în prelungirea carierei de model: „Modellingul nu mai este prioritatea mea. Odată cu trecerea timpului, mi-am dorit să devin bună şi în televiziune, un domeniu care m-a fascinat încă din perioada adolescenţei. Mă bucur că acum pot fi în centrul evenimentelor sportive".

Fostul manechin a obţinut postul de prezentatoare în urma unui casting, la care s-au prezentat o mulţime de alte concurente. „Personal, sunt foarte bucuroasă că mi s-a oferit şansa de a fi prezentatoarea ştirilor sportive şi vreau să fac totul cu mult profesionalism.", declară ea, în speranţa că va face faţă cu brio Cârcotaşilor: „Cârcotaşii sunt oamenii profesionişti, de la care am foarte multe de învăţat. Aşa că orice apariţie în cadrul emisiunii lor mă va motiva să fiu din ce în ce mai bună". Şi în acest sens a început pregătirea imediat ce a fost anunţată că a trecut toate probele: „Am început să mă pregătesc serios de când am aflat că am primit job-ul. Am luat chiar şi lecţii de dicţie, lecţii care mă ajută să mă perfecţionez."

Cât priveşte lumea sportului, Anca se declară mare iubitoare a fotbalului şi a patinajului: „Îmi place foarte mult fotbalul şi recunosc că mă uitam la meciuri încă dinainte de a ajunge în redacţia de ştiri sportive. Îmi place mult şi patinajul, urmăresc competiţiile de patinaj de când mă ştiu, este un sport plin de graţie. De practicat, îmi place cel mai mult să schiez."

Ceea ce detestă cel mai tare în sport sunt blaturile - „Nu mi se pare fairplay ca o competiţie să se desfăşoare în condiţii incorecte. Nici din perspectiva jucătorilor, dar nici din cea a spectatorilor". În topul preferinţelor ei în materie de sportivi se află Hagi, despre care spune că „este persoana care a ştiut să ducă numele României mai departe şi pentru asta nu putem decât să-i mulţumim".

"Modellingul nu mai este prioritatea mea. Odată cu trecerea timpului, mi-am dorit să devin bună şi în televiziune.''
Anca  Serea prezentatoare tv

„Copiii mei sunt motorul, motivaţia mea în viaţă"

În viaţa personală, Anca a trecut prin experienţe cutremurătoare. În urmă cu mai bine de un an, soţul său, Filip Poplingher, s-a stins din cauza unei boli nemiloase - leucemie. În urma sa, au rămas doi copii, David, 9 ani, şi Sarah, 4 ani. Ei o ajută pe Anca să meargă mai departe: „Sunt motorul, motivaţia mea în viaţă. Amândoi sunt surse ine­puizabile de bucurie şi voie bună. David este un model pentru Sarah şi o sprijină ori de câte ori are nevoie."

Experienţa nefastă a făcut-o pe mămica de 29 de ani să preţuiască fiecare clipă alături de familie: „Când trăieşti astfel de momente, nimic şi nimeni nu te poate pregăti. Prefer să-mi amintesc lucrurile frumoase pe care le-am construit împreună înainte de tragedie, mi-au rămas o imensitate de amintiri frumoase, care mă însoţesc peste tot şi îmi dau putere. Filip şi-a dorit  ca noi să fim fericiţi şi sănătoşi, iar acum apreciem în fiecare zi că ne avem unul pe celălalt."

O mare contribuţie la revenirea Ancăi o are Adi Sînă, membrul trupei Akcent, care îi este alături de câteva luni bune. Ei au o relaţie frumoasă şi împărtăşesc pasiuni comune, printre care muzica, sportul şi călătoriile. Puterea de a se îndrăgosti din nou a venit pe neaşteptate: „Nu mă gândeam că mă voi îndrăgosti. Viaţa m-a învăţat însă că suntem într-o călătorie plină de neprevăzut, iar Adi a venit în viaţa mea când aveam nevoie să mi se întâmple lucruri bune. M-a ajutat să traversez momentele grele cu bunătatea şi energia lui", mărturiseşte ea. Dacă pe plan profesional îşi doreşte să evolueze ca om de televiziune, în plan personal se declară pe deplin mulţumită: „Am tot ceea ce îmi doresc şi vreau să trăiesc cât mai multe momente de fericire alături de familia mea, de toţi cei pe care-i iubesc!"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite