Anca Parghel, numită postum „Artistul anului 2008“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Parghel a primit duminică seară titlul „Artistul anului 2008”, la cea de-a şaptea ediţie a Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, eveniment desfăşurat la Sala Radio.

Publicul a ţinut un moment de reculegere în memoria regretatei artiste, iar premiul şi diploma au fost acceptate de Tudor şi Ciprian Parghel, fiii cântăreţei. Trofeul a fost acordat de Maria Ţoghină, preşedintele -director general al SRR.
„Premiul revine unui artist deosebit. A cântat întotdeauna cu dragoste, cu dăruire. Şi-a dăruit întreaga viaţă muzicii de calitate”, a spus Ţoghină despre Anca Parghel.

Tudor şi Ciprian Parghel au declarat, emoţionaţi: „Nu ştiţi ce mult ne-am fi dorit ca mama să fie aici”. Ei au anunţat că în curând va apărea pe piaţă un nou single al Ancăi Parghel. „Aşteptăm să vă bucuraţi de muzica mamei”, au completat fiii artistei.

Cântăreaţa a mai primit un premiu postum, pentru „cel mai bun cântec pop-dance”, „Brasil”.

Trei premii speciale

În cadrul galei prezentate de Alina Sorescu şi DJ-ul Radio România Actualităţi Bogdan Pavlică au fost decernate premii la 17 categorii şi trei distincţii speciale: cel mai difuzat cântec al RRA – „Ai să ştii”, interpretat de Alexandra Ungureanu şi Tony Poptămaş, „Radio România Actualităţi – Aveţi un prieten”, primit de Mandinga, şi un premiu de excelenţă, care i s-a acordat cântăreţei Marina Voica.

Andra a câştigat două premii, pentru cea mai bună interpretă şi cel mai bun album pop. Smiley, care nu a putut fi prezent la gală, a câştigat două din categoriile la care a fost nominalizat: cel mai bun artist pop-dance şi cel mai bun album pop-dance. Direcţia 5 a primit diplome pentru cel mai bun artist pop-rock şi cel mai bun album pop‑rock.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite