VIDEO Amy Winehouse face show în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controversata artistă britanică va concerta pentru prima oară la noi în ţară pe 15 august, pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter“ din Bucureşti. Amy Winehouse se alătură unor nume mari precum Bon Jovi, Shakira, Sting şi Roxette, care au confirmat anul acesta prezenţa în România.

Hituri ca „Rehab", „You Know I'm No Good", „Valerie" şi „Back To Black" se vor auzi live pentru prima la Bucureşti, într-un concert organizat de compania Events, care a mai adus la Bucureşti artişti precum Rolling Stones, Leonard Cohen şi Aerosmith. Biletele se vor pune în vânzare din 26 aprilie, iar cei mai înfocaţi fani ai cântăreţei au la dispoziţie doar patru zile pentru a cumpăra o mie de bilete cu 20% reducere.

Citiţi şi:

Amy Winehouse a învăţat să gătească şobolani

Biletele costă 104 lei (Gazon B), 144 de lei (Gazon A), 216 lei (Golden Ring), 280 de lei (Premium). Categoria VIP (600 lei) nu beneficiază de discount. Din 30 aprilie, tichetele vor fi disponibile la preţ întreg: 130 de lei (Gazon B), 180 de lei (Gazon A), 270 de lei (Golden Ring), 350 de lei (Premium) şi 600 de lei (VIP). Biletele vor putea fi achiziţionate din magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, de pe www.eventim.ro. 

O viaţă tumultuoasă

Încă de la începutul carierei, în 2003, Amy Winehouse (27 de ani) a fost unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor din Marea Britanie. Vocea ei excepţională a transformat-o într-un fenomen pop, însă nenumăratele scandaluri legate de viaţa personală tumultuoasă, de consumul de droguri şi de alcool au ţinut mult timp prima pagină a ziarelor de scandal.

Un atu al artistei este talentul incontestabil de compozitoare, iar producătorul american Quincy Jones (care a lucrat cu Michael Jackson şi Frank Sinatra) a declarat că Amy Winehouse este atât de talentată încât parcă „vine de pe altă planetă". Albumul de debut, „Frank", lansat în 2003 şi recompensat cu discul de platină, i-a adus cântăreţei comparaţii cu artişti ca Billie Holiday, Lauryn Hill şi Macy Gray. Trei ani mai târziu, Amy Wine­house a lansat „Back To Black", un album care reinventează soundul girl-group al anilor '50 - '60. Discul a propulsat-o ca fenomen pop mondial, i-a adus cinci Premii Grammy şi două Brit Awards şi s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare.  

lucrează la al treilea album

Fiica unui şofer de taxi şi a unei farmaciste, Amy Jade Winehouse a crescut în Londra. Unchii din partea mamei cântau jazz, iar în copilărie Amy asculta colecţia de jazz a părinţilor săi: Dinah Washing­ton, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra. În adolescenţă însă a făcut o pasiune pentru TLC, Salt-N-Pepa şi alte trupe americane de R&B şi hip-hop. La 16 ani, Amy a fost exmatriculată de la Şcoala Sylvia Young Theatre School, dar, în acelaşi timp, a profitat de o oportunitate: solistul pop Tyler

James a trimis o casetă

de-a ei managerului său, care se afla în căutarea unui vocal de jazz. A urmat primul său contract de înregistrări, iar debutul muzical a fost urmat de o atenţie deosebită din partea presei, care s-a concentrat din ce în ce mai mult pe viaţa agitată a artistei. Wine­house a ratat mai multe concerte live şi apariţii TV din cau­za consumului de al­cool, iar în 2006 managementul casei sale de discuri i-a sugerat să se interneze la dezalcoolizare. Rezultatul? A rupt contractul cu compania, dar a lansat hitul „Rehab".

În prezent, Amy lucrează la cel de-al treilea album al său. „Deocamdată nu ştim cum vor suna piesele sau despre ce vor fi versurile. Dar fiţi siguri că va face, încă o dată, lumea să se ridice în pi­cioare", a scris cântăreaţa pe site-ul său.

Un mariaj eşuat

Şi relaţia zbuciumată cu soţul său, Blake Fielder Civil, s-a aflat constant în atenţia presei.  Cei doi au fost căsătoriţi din 2007 până în 2009, iar mariajul lor a fost marcat de violenţă domestică, numeroase certuri şi împăcări.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite