Macy Gray: „Sunt populară în America, dar muzica mea a prins mai bine în Europa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macy Gray: „Sunt populară în America, dar muzica mea a prins mai bine în Europa“
Macy Gray: „Sunt populară în America, dar muzica mea a prins mai bine în Europa“

Cântăreaţa de R&B şi soul, recunoscută pentru vocea ei guturală, a cântat pentru a doua oară la Bucureşti. Înainte de concert, şi-a făcut puţin timp pentru a răspunde la câteva întrebări.

„Adevărul“: Cum va fi acest nou album al tău, ce schimbări aduce?

Macy Gray: Albumul e mai electric, mai distractiv. E un album despre viaţa mea în aceşti ultimii ani.

Care e muzica copilăriei şi adolescenţei tale, muzica pe care ai crescut?

Când eşti mic asculţi muzica părinţilor tăi. Eu am crescut cu soulul, cu James Brown, cu Marvin Gaye şi, în general, cu tot ce ţinea de casa de discuri Motown. Mai era şi Tina Turner, pentru că tatăl meu era un mare fan al ei.

Când erai mică nu-ţi plăcea deloc vocea ta. Acum cum te împaci cu asta?

Îmi place, acum chiar îmi place. Când am început să cânt, simţeam că vocea mea sună ca o tuse şi era foarte solicitant atunci când cântam. Am muncit mult cu vocea mea şi cred că a meritat.

Cât din piesele tale se bazează pe experienţe personale?

Toată muzica mea este despre ce ştiu, despre ce fac şi despre ce simt eu.

Să luăm ca exemplu primul tău hit, „I Try“... Crezi că piesa a avut aşa un mare succes datorită poveştii adevărate din spatele ei?

Când am compus piesa asta nici nu mă gândeam că va avea un aşa mare succes. Avea începutul acela lent şi foarte multe versuri, nu avea ingredientele unui hit.

Al doilea album al tău, „The ID“, a ajuns pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie, în timp ce în Statele Unite nu s-a bucurat de prea mult succes. Cum îţi explici asta?

Publicul din Statele Unite e de cu totul altă natură decât cel din Europa. Europa e mult mai deschisă spre muzică. Aici găseşti albume din toată lumea, în America nu se întâmplă asta, nu există prea multă varietate. Muzica depinde acolo foarte mult de politica unor case de discuri şi a radiourilor. Sunt populară în America, dar muzica mea a prins mai bine în Europa.

În 2005 ai deschis o şcoală de muzică...

Acum am transformat-o într-un campus, nu ţinem cursuri în fiecare zi.

Le-ai transmis şi copiilor tăi pasiunea pentru muzică?

Da, toţi cântă la diferite instrumente.

Emoţii şi dansuri la Bucureşti

Marţi seară, în clubul bucureştean Fratelli, aproximativ o mie de oameni au ascultat una dintre cele mai atipice şi surprinzătoare voci ale muzicii soul şi R&B contemporane. Într-o oră şi jumătate, Macy a demonstrat că prin muzică, şi mai ales cu ajutorul vocii ei, poate transmite foarte multă emoţie.

Cu band în spate şi cu două simpatice doamne supraponderale în backing vocals, ea a cântat multe dintre hiturile ei, a fost prietenoasă cu publicul, a vorbit despre ce simţi atunci când eşti îndrăgostit şi, spre final, a adus nebunia pe scenă pe acordurile pieselor „Sexual Revolution“ şi „Oblivion“.

Una dintre surprizele pregătite de Macy a fost cover după „Creep“, piesa trupei Radiohead.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite