Ambasadorii „antipanicii”, pe ritmuri reggae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura trupă autentică de reggae din România, El Negro, a revenit pe piaţă cu ocazia lansării celui mai recent album.

El Negro a revenit după o pauză de aproximativ doi ani şi a pregătit publicului o surpriză de proporţii: un album nou, cel de-al patrulea pentru formaţie, şi o formulă nouă, ce include zece muzicieni. Albumul “Antipanica” a fost lansat în cadrul unui concert de două ore, ce s-a ţinut în faţa unui public extrem de numeros pentru un club, 400 de oameni.

“A fost impresionant să vedem că după atâta vreme oamenii nu ne-au uitat şi încă ne fredonează piesele”, a spus Bogdan Negroiu, solistul El Negro. Băieţii au colaborat cu mai multe nume cunoscute din lumea muzicală românească, printre care îi amintim aici pe Filip de la Sport Sângeros 3, Selecta B sau Iulia Macovei la cel mai recent material al lor.

Albumul “Antipanica” este disponibil în variantă digipack, cu o grafică de reggae şi groove. Discul conţine 14 piese, printre care binecunoscuta “Ploaia”, un cover după melodia “Bună seara, iubito”, interpretată alături de elveţianul Ranking Sound, şi piesa “Lasă-mă”.

Aceasta este, de altfel, şi cel mai nou extras pe single, care beneficiază deja de un videoclip, difuzat pe posturile muzicale româneşti. Regizat de Cătălin Bugean, clipul a fost filmat pe platourile de la Castel Film, într-o atmosferă cu muzică, dans, baloane de săpun şi alături de cel mai nou membru al trupei, câinele Negro, care a fost adoptat de băieţi. Ideea pentru acest material filmat este prezentarea unei lumi dezmorţite, în care creatorii de antipanică, adică trupa, încearcă să întrerupă cursul normal al lucrurilor, convingând oamenii că destinaţia pe care trebuie să o aleagă este relaxarea.

Piesele de pe “Antipanica” sunt compuse în totalitate de membrii trupei şi sunt scrise în acelaşi registru reggae roots dinamic. Albumul conţinea iniţial 20 de piese. Băieţii au exclus însă o parte din ele recurgând la vot, şi astfel au rămas doar 14.
Trupa „El Negro“ şi-a pus bazele în februarie 1999, în Ploieşti, când Bogdan Negroiu şi Stevie Bass s-au hotărât că doresc să aibă o trupă a lor. Stilul pe care l-au abordat, după cum au declarat chiar ei, este reggae cu influenţe funk şi soul.

Debutul El Negro a avut loc în cadrul emisiunii Europa 100%” de la postul de televiziune MCM din Franţa. Din 2000 componenţa trupei s-a mărit, iar formula i-a inclus pe Bogdan Negroiu – voce, chitară şi muzicuţă, Stevie Bass – voce şi percuţie, Alex Burcea – trompetă şi acordeon, Octavian Mardari „Saxy“ – saxofon şi clarinet, Trăian Olinici – chitară, Florin Saia – chitară bass, Marius Ciupitu „Ciupi“ – tobe şi percuţie. Bogdan Negroiu este absolvent al Scolii de Arte din Ploieşti, iar în 1996 a obţinut locul II la secţiunea interpretare la Mamaia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite