Almodovar şi Penelope Cruz, prietenie specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Almodovar şi Penelope Cruz, prietenie specială
Almodovar şi Penelope Cruz, prietenie specială

Penelope Cruz şi-a dorit din copilărie să devină dansatoare. Şi-a schimbat însă părerea datorită filmelor regizorului Pedro Almodovar. Şi-a dorit să devină actriţă, să îl cunoască şi să lucreze cu el. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Cum a început relaţia dintre frumoasa actriţă spaniolă şi regizorul a cărui muză a devenit mai târziu? „După ce am văzut «Tie Me Up, Tie Me Down» (film regizat de Almodovar – n.r.), dorinţa mea de a deveni actriţă a devenit obsesie“, a povestit Penelope Cruz (35 de ani) într-un interviu pentru cotidianul „The Times“.

„Mi-a plăcut la nebunie modul în care el vedea lumea şi mi-am spus: «Vreau asta în viaţa mea. Să fiu aproape de acest om, să înţeleg mai multe despre modul în care vede el lumea»“, adaugă actriţa care a jucat în „Todo sobre mi madre“ şi „Volver“, ambele regizate de acelaşi Almodovar.

Numai cuvinte de laudă

Cruz joacă şi în noul film al regizorului spaniol „Îmbrăţişări frânte“ („Los abrazos rotos“), o poveste despre dragostea nebună, dominată de fatalitate, gelozie şi trădare. „Almodovar a fost probabil foarte curios să afle mai multe despre sentimentele şi psihologia feminină“, a spus actriţa în acelaşi interviu.

„Parcă are o cutie cu surprize. Poţi vedea asta în ceea ce face, dar exact aşa este şi în viaţa de zi cu zi. (...) Creează întotdeauna. Nu se opreşte ­niciodată“, adaugă actriţa. Cei doi sunt prieteni de când Penelope avea 17 ani. A sunat-o după ce a văzut filmul „Jamón, jamón“, impresionat de modul în care aceasta a jucat.

„Nu mi-a venit să cred că m-a sunat. Ne-am întâlnit. Am fost extrem de ­emoţionată. Era exact aşa cum mi-am imaginat: fermecător, amuzant, intimidant – pentru că e o prezenţă importantă“, îşi aminteşte actriţa. Era însă prea tânără pentru ceea ce căuta el – o femeie de 35 de ani –, dar i-a promis că o va suna atunci când va găsi un personaj care să i se potrivească. Aşa a apărut în „Live Flesh“.

Dorinţa lui Almodovar

Cei doi au o relaţie extraordinară. Asta o face pe Penelope să se simtă datoare să joace cât mai bine în filmele sale. „Toată lumea crede că, dacă ne cunoaştem de atât de mult timp, sunt mai relaxată atunci când filmăm. Ei bine, este exact opusul, pentru că el este o persoană foarte importantă în viaţa şi în cariera mea ca actriţă şi pentru că mi-a oferit multe oportunităţi. Aşa că nu vreu să-l dezamăgesc“, spune Penelope Cruz în interviul pentru „The Times“.

Deşi a recunoscut că este homosexual, Almodovar a spus că Penelope este singura actriţă care i-a provocat o dorinţă dincolo de cea de a o folosi într-un film.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite