VIDEO Afacerea Oprah Winfrey se extinde cu un post TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai bogată femeie de culoare din SUA a deschis propriul post de televiziune, OWN (Oprah Winfrey Network), la 1 ianuarie 2011. Ea va continua să prezinte şi „Oprah Winfrey Show“ până la primăvară.  După două amânări şi o investiţie care se ridică la 189 de milioane de dolari, Oprah Winfrey a inaugurat televiziunea visurilor ei.

VEZI VIDEO AICI!

Canalul va oferi programe de lifestyle, iar grila va conţine mai multe talk-show-uri, potrivit dailymail.co.uk. Unul dintre acestea o va avea ca invitată pe Ducesa de York, Sarah Ferguson. De asemenea, va exista un concurs în care zece finalişti, aleşi din rândul telespectatorilor, se vor întrece pentru şansa de a realiza propria emisiune. Printre celebrităţile invitate la OWN se numără şi cântăreaţa Shania Twain, care va avea propria emisiune, „Why Not?".

Un sfert de veac de talk-show

Oprah Winfrey va încheia ultimul sezon al emisiunii sale în această primăvară, după 25 de ani de emisie, timp în care show-ul a fost difuzat pe zeci de posturi TV din SUA. În paralel, începând cu 1 ianuarie 2011, postul OWN difuzează un serial de 25 de episoade despre culisele realizării celebrei emisiuni „The Oprah Winfrey Show".

Postul de televiziune Oprah Winfrey Network a fost deschis de realizatoarea TV în colaborare cu Discovery Channels şi momentan este transmis în peste 80 de milioane de case în America. 

„Am vrut să iau standardele pe care le-am stabilit în televiziune şi să le aduc în faţa voastră într-o varietate de emisiuni, 24 de ore pe zi, şapte zile din şapte", a spus Winfrey la inaugurarea postului de televiziune. Chiar dacă nu a spulberat audienţa în momentul lansării, criticii de televiziune americani sunt optimişti în ceea ce priveşte viitorul canalului TV.

Managerii postului spun că scopul televiziunii este să exploateze popularitatea vedetei, chiar dacă Oprah nu va fi prezentă pe micul ecran tot timpul.

„Cum vi s-ar părea dacă aş lua fiecare erou care m-a inspirat, fiecare lecţie care m-a motivat, fiecare oportunitate ce mi-a fost oferită şi vi le-aş oferi vouă?", a spus Oprah, directorul general OWN. Deşi nu există o garanţie a succesului bazat pe „ingredientul-minune" al show-urilor lui Oprah  - empatia emoţională - istoria recentă demonstrează că realizatoarea TV transformă în aur orice proiect pe care îl preia. Revista proprie „O" este vândută lunar în 2,4 milioane de exemplare.

Pe lângă aceasta, vedeta deţine şi o companie de radio prin satelit, iar pe Twitter o urmăresc 4,6 milioane de utilizatori. Oprah nu reprezintă doar vârful celebrităţii, ci şi o adevărată industrie, fiind cea mai bine plătită vedetă din America. Winfrey a obţinut venituri de peste 315 milioane de dolari, în 2010. Este, de asemenea, şi cea mai bogată femeie de culoare din SUA, averea ei fiind estimată la 2,4 miliarde de dolari.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite