Adela Popescu, într-un lungmetraj de Stere Gulea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „Weekend cu mama”, al doilea pentru tânăra actriţă, se lansează mâine în cinematografele din România. Actriţa deţine, alături de Medeea Marinescu, unul dintre rolurile principale din acest film, primul regizat de Gulea după 11 ani de pauză.

„Weekend cu mama“ abordează teme precum dependenţa de droguri şi soarta copiilor ai căror părinţi pleacă să lucreze în străinătate. Din distribuţie mai fac parte Tudor Aaron Istodor, Ion Sapdaru, Gheorghe Dinică, Andi Vasluianu, Răzvan Vasilescu şi Florin Zamfirescu.

Luiza, interpretată de Medeea Marinescu, a plecat să lucreze în Spania în urmă cu 15 ani, lăsând-o pe Cristina, fiica ei în vârstă de trei ani, în grija rudelor. Atunci când revine în ţară, femeia este şocată să afle că fiica ei a fugit de acasă, este dependentă de droguri şi are şi ea o fetiţă de doi ani, care locuieşte la orfelinat. Simţindu-se vinovată pentru situaţia în care a ajuns Cristina (Adela Popescu), Luiza are la dispoziţie un weekend pentru a o ajuta să îşi revină.

„M-a atras faptul că povestea este una inspirată din zilele noastre. Mi s-a părut o reală provocare faptul că este extrem de departe de tot ce am trăit şi jucat până acum şi nu în ultimul rând, am fost impresionată de întregul context pe care îl implică acest proiect, regia semnată de Stere Gulea şi lucrul alături de nişte colegi de filmare extraordinari“, a declarat pentru „Adevărul“ Adela Popescu.

O experienţă plină de provocări

Rolul unei narcomane care fumează şi înjură pare destul de îndepărtat de rolurile de „fete bune“ pe care le-a jucat până acum tânăra actriţă. De aceea, rolul a necesitat o documentare temeinică.

image

„Am avut foarte multe discuţii purtate cu regizorul şi colegii mei pe tema aceasta. Au fost vizite la centrul de dezintoxicare, am sunat prieteni care aveau în anturaj persoane care au trecut prin situaţii similare şi mai mult decât toate m-am lăsat condusă de instinctul şi de intuiţia mea“, povesteşte Adela despre această experienţă.

Ea nu se sperie de modul în care o vor percepe fanii după ce vor vedea filmul. „Dacă vin la film pentru a mă vedea pe mine, sper să plece de acolo cu o lecţie învăţată şi atunci rolul meu este unul extrem de educativ şi dacă vreţi e singurul lucru pe care mi-l doresc din această experienţă“, mărturiseşte ea. Cu toate pregătirile, nu a fost o experienţă uşoară pentru actriţă, ci una plină de provocări.

Prima dintre acestea a fost lucrul cu regizorul Stere Gulea şi cu actriţa Medeea Marinescu. „În primul moment, mă simţeam uşor sufocată de experienţa lor de până atunci, pentru că sunt doi oameni pe care îi admiram şi care mi se păreau uşor intangibili prin ceea ce au realizat până atunci. S-au dovedit a fi mai normali decât speram vreodată şi în ultimă instanţă care s-au canalizat în aceeaşi direcţie şi asta a fost cel mai important“, explică Adela.

O a doua problemă a fost legată de povestea tristă a filmului. „Dificil a fost să dau viaţă unor situaţii la care mi-era teamă să mă şi gândesc în general, dificil mi-a fost să accept că lucrurile astea chiar se întâmplă, există, şi în situaţii limită sunt iminente“, mărturiseşte actriţa.

Mâine, premiera de gală

Filmul „Weekend cu mama“ va avea parte de o premieră de gală mâine seară, la CinemaPro, care va fi transmisă în direct, între orele 19.00 şi 20.30, pe site-ul www.cinemapro.ro.

Pe covorul roşu vor defila toţi actorii din distribuţia filmului, dar şi regizorul şi scenaristul Stere Gulea. Pelicula este prima din ultimii 11 ani regizată de Gulea, dar şi prima la care regizorul a lucrat cu fiica sa, Alexandra, care s-a ocupat de costumele şi de montajele lungmetrajului. Scenariul filmului a fost unul dintre câştigătorii concursului Centrului Naţional al Cinematografiei în 2005.

Stere Gulea, un regizor prolific

Regizorul Stere Gulea a făcut o pauză de 11 ani înainte de a lansa „Weekend cu mama”. A debutat cu filmul „Sub pecetea tainei”, în 1974, producţie pentru care a scris şi scenariul. Filmografia sa mai include „Moromeţii” (1988), cu Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu, „Iarba verde de acasă” (1978), cu Ernest Maftei şi Ion Caramitru, „Castelul din Carpaţi” (1981), cu Marcel Iureş. Regizorul pregăteşte pelicula „Sunt o babă comunistă”, pentru care a primit finanţare de la CNC.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite