Actriţa din „Titanic“ a murit la 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gloria Stuart, una dintre actriţele de prim rang de la Hollywood în anii 1930, care a redevenit celebră în 1997, odată cu rolul supravieţuitoarei Rose din filmul „Titanic“, regizat de James Cameron, a murit la vârsta de 100 de ani, potrivit Mediafax.

Fiica ei, Sylvia Thompson, a declarat pentru „Los Angeles Times" că actriţa Gloria Stuart a decedat în noaptea de duminică spre luni, în locuinţa ei din Los Angeles. Actriţa a fost diagnosticată cu cancer mamar în urmă cu cinci ani, însă reuşise să învingă această maladie.

Gloria Stuart s-a născut la 4 iulie 1910 în Santa Monica şi a studiat arta dramatică şi filosofia înainte de a juca în piese de teatru şi mai târziu în filme produse la Hollywood. Ea a fost unul dintre membrii fondatori ai Sindicatului actorilor americani şi în anii '30 a semnat contracte importante cu Universal Studios şi cu 20th Century Fox. Printre filmele în care a jucat actriţa se numără horrorul „Omul invizibil" (1933), „Poor Little Rich Girl" şi „Gold Diggers".

S-a refugiat în pictură

După ce contractele sale au expirat la începutul anilor 1940, actriţa a jucat tot mai puţin în filme şi a început să picteze. 30 de ani mai târziu, Gloria Stuart a revenit în lumea filmului. Lungmetrajul „Titanic" a fost pelicula care i-a adus Gloriei Stuart faima de odinioară, dar şi o nominalizare la premiile Oscar, la vârsta de 87 de ani. Gloria Stuart este de altfel cea mai în vârstă actriţă nominalizată vreodată la Oscar. În acest film, ea a interpretat rolul lui Rose, o „versiune" îmbătrânită a tinerei pasagere Rose - jucată de Kate Winslet - de pe transatlanticul Titanic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite