VIDEO Actorul de comedie Norman Wisdom a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul a devenit celebru pentru comediile din perioada ‘53-’66
Actorul a devenit celebru pentru comediile din perioada ‘53-’66

Actorul britanic Norman Wisdom a murit luni, la ­vârsta de 95 de ani, potrivit bbc.co.uk. Wisdom s-a născut la 4 februarie 1915 la Londra şi a devenit celebru datorită comediilor produse între 1953 şi 1966 în care a interpretat rolul personajului burlesc Norman Pitkin.

Ulterior, şi-a construit o carieră solidă pe Broawday şi în televiziune, fiind apreciat pentru rolul dramatic din lungmetrajul TV „Going Gently" (1981), în care a interpretat rolul unui pacient bolnav de cancer. În anul 2000, Wisdom a fost numit Cavaler de regina Marii Britanii.

A renunţat la actorie la vârsta de 90 de ani. În ultimele şase luni, actorul a suferit o serie de atacuri cerebrale care i-au afectat sănătatea fizică şi mintală. Şi-a petrecut ultimii ani din viaţă într-un azil de bătrâni din Isle of Man. Michael Grade, fost şef la BBC, a declarat: „A fost un superstar. A fost un al doilea Charlie Chaplin. Norman era un geniu la comediei".

„Clovnul" preferat al lui Chaplin

La rândul lui, Charlie Chaplin obişnuia să spună că Norman Wisdom este „clovnul" lui preferat. Norman Wisdom a fost foarte popular în Albania, unde, în urmă cu peste două decenii, filmele sale erau singurele permise de regimul comunist .

„El ne făcea să râdem într-o perioadă în care nu prea aveai motive să râzi. Filmele sale erau o fereastră spre Marea Britanie, spre umorul englezesc", a declarat Zef Mazi, ambasadorul Albaniei în Marea Britanie. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite