VIDEO Actorii din filmele cu cele mai mari încasări în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonardo Di Caprio, Mia Wasikowska, Johnny Depp, Robert Downey Jr. şi Daniel Radcliffe sunt eroii peliculelor cu cele mai mari cote la box-office. Editorii „Forbes“ au cumulat veniturile din mai multe filme pentru un actor şi au ignorat peliculele de animaţie, în care vedetele doar îşi „împrumută“ vocile.

2010 a fost un an de top pentru Leonardo Di Caprio. Două dintre filmele sale, „Shutter Island" şi „Inception /Începutul", s-au clasat printre primele 15 la box-office la nivel mondial („Inception" a fost pe locul al treilea, cu 825 de milioane de dolari).

Mia Wasikowska, o „surpriză"

Ambele au cumulat încasări de 1,1 miliarde de dolari, iar conturile actorului s-au „umflat" pe măsură: prestaţia din „Inception" (fără a pune la socoteală veniturile provenite din vânzarea DVD-urilor) i-au adus 50 de milioane de dolari.  Locul al doilea îi revine, surprinzător, unei actriţe nou-intrate în galeria de la Holly­wood, Mia Wasikowska. Ea a avut şansa să joace alături de Johnny Depp în pelicula lui Tim Burton, „Alice în Ţara Minunilor", al doilea film în box-office-ul mondial, cu încasări de 1,03 miliarde de dolari.

„Harry Potter", mereu profitabil

Depp însuşi s-a clasat pe locul al treilea în top, datorită prestaţiilor din „Alice în Ţara Minunilor", „The Kids Are All Right /Copiii au dreptate"  - un film cu încasări relativ modeste (29 de milioane de dolari), dar cu un buget de doar 4 milioane de dolari - şi „ The Tourist". Acesta din urmă a beneficiat de un buget de 100 de milioane de dolari şi a încasat în prima săptămână de la lansare 29 de milioane. Robert Downey Jr. se află pe locul al patrulea, datorită prestaţiei în două pelicule care au cumulat încasări de 808 milioane de dolari - „Iron Man 2 /Omul de oţel 2" şi „Due Date/Sorocul". A doua peliculă a francizei „Omul de oţel" a fost a şaptea în clasamentul celor mai profitabile filme (cu încasări de 622 de milioane de dolari. Comedia „Sorocul"  a „recoltat" 186 de milioane de dolari). Daniel Radcliffe ocupă poziţia a cincea în clasamentul „Forbes". „Harry Potter şi Talismanele Morţii. Partea 1", lansat luna trecută, a încasat 780 milioane de dolari, fiind al patrulea film la box office în 2010.

Inception

Shutter Island

Alice in Tara Minunilor

The Tourist

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite