VIDEO Actori în spatele camerei de filmat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelina Jolie, pe platoul de filmare al lungmetrajului pe care-l regizează în Budapesta
Angelina Jolie, pe platoul de filmare al lungmetrajului pe care-l regizează în Budapesta

Staruri de la Hollywood precum Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow şi Ben Affleck n-au vrut doar să spună replici, ci şi să creeze poveşti cinematografice. Angelina Jolie este cel mai recent exemplu din numeroşii actori care au ales să treacă în spatele camerei de luat vederi.

Regia de film a devenit o modă printre actorii de la Hollywood. După ce încasează sume consistente din câteva blockbustere, aceştia vor să „fabrice" propriile pelicule. Angelina Jolie a început recent să lucreze la primul ei lungmetraj, în calitate de scenarist şi regizor. Actriţa americană vrea să facă un film despre o poveste de dragoste care are loc în timpul războiului din Bosnia.

Început buclucaş pentru Angie

Distribuţia peliculei include actori de diverse etnii din fosta Iugoslavie. „Mi-ar plăcea să implic cât mai mulţi localnici şi să învăţ cât mai multe", a declarat entuziastă, în august, Angelina Jolie. La începutul acestei luni, actriţa s-a mutat împreună cu familia în Budapesta unde a început filmările, o parte dintre scene urmând să fie turnate în Bosnia. În prezent, Jolie întâmpină probleme, autorităţile bosniace anulând, miercuri, autorizaţia de filmare în urma protestelor unei asociaţii de femei violate în timpul războiului. Acestea se simt ofensate de intriga filmului care, potrivit presei locale, prezintă povestea de dragoste dintre o musulmană violată şi atacatorul său sârb.

Jennifer Aniston şi Gwyneth Paltrow

Jennifer Aniston şi Gwyneth Paltrow

Faima nu garantează succesul

Filmele care i-au avut în distribuţie pe Jennifer Aniston şi Gwyneth Paltrow au avut succes la box-office. Nu se poate spune însă acelaşi lucru despre peliculele regizate de aceştia. Gwyneth Paltrow şi-a încercat talentul regizoral în 2005, cu scurtmetrajul „Dealbreaker", fără să facă prea mare publicitate propriului proiect. Un an mai târziu, i-a venit rândul actriţei din „Prietenii tăi", Jennifer Aniston, să regizeze scurtmetrajul „Room 10". Producţia a fost premiată în cadrul unui festival de film de la Las Vegas, dar nu i-a creat reputaţia de regizor. Şi actriţa Isabella Rossellini a regizat seria de scurtmetraje „Green Porno", despre viaţa sexuală a animalelor, beneficiind de recunoaşterea talentului regizoral şi din partea criticilor, şi din partea presei.

Un exemplu de succes al actorilor care jonglează cu regia de film este Ben Affleck. Actorul a început ca scenarist la pelicula „Good Will Hunting", dar recunoaşterea calităţilor regizorale a venit odată cu filmul „Dispărută fără urmă/ Gone Baby Gone", în 2007). Johnny Depp a regizat „The Brave", în 1997, în care a jucat şi rolul principal alături de Marlon Brando. În prezent, actorul finalizează un documentar despre chitaristul trupei Rolling Stones, Keith Richards, care urmează să fie lansat în 2011.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite