J. J. Abrams, „urmaşul“ lui Steven Spielberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă „Steve“, părintele lui E.T.,  a luat crema cinematografiei, Jeffrey Jacob Abrams este „omul-minune“ al televiziunii. „Naufragiaţii“ („Lost“), „Alias“, „Misiune Imposibilă 3“, „Armageddon“, „Star Trek: Un nou început“ sunt legate de acelaşi nume: Jeffrey Jacob Abrams.

„Un avion se prăbuşeşte pe o insulă. Naufragiaţii îşi vor trăi dramele şi conflictele, aici... “. Ideea lui Lloyd
Braun, managerul postului de televiziune ABC i-a fost „predată“ lui Damon Lindelof pentru realizarea pilotului unui serial.

Nemulţumit de rezultat, în 2004, acesta îl cooptează în echipă, ca scenarist, pe J.J. Abrams. Abrams oferă, în 90 de minute, una dintre cele mai spectaculoase şi mai scumpe - 14 milioane de dolari - poveşti. Serialul care i-a fost încredinţat a ras audienţa, iar Braun a fost concediat de patroni pentru extravaganţa financiară.

Primul succes mondial şi comercial (554 milioane de dolari): „Armageddon“, în 1998, un film în cea mai pură manieră hollywoodiană, care lansează numele J.J. Abrams.

În acelaşi an, produce propriul său serial, „Felicity“ (difuzat şi la TVR1) care rulează patru sezoane, până în 2001. Acesta este anul în care succesul lui Abrams va exploda, odată cu lansarea serialului „Alias“. Serialul bate toate recordurile de audienţă şi este exportat în 20 de ţări.

Tom Cruise i-a dat pe mână „Misiune Imposibilă 3“

„Alias“ a sedus numeroase staruri. Quentin Tarantino, Isabella Rosellini, David Carrandine, David Cronenberg, Christian Slater, Faye Dunaway, Ethan Hawke au jucat, episodic, în serial. Impresionat, Tom Cruise îi propune, în 2005, să realizeze „Misiune Imposibilă 3“, tocmai pentru că poveştile de spionaj amestecate cu intrigi sentimentale erau specialitatea lui J.J.

2006 este anul cel mai prolific al lui Abrams, ca producător executiv: în „Six Degrees“ (serial de 13 episoade, exportat şi în afara SUA), Carlos, Whitney, Laura, Steven, Damian şi Mae nu se cunosc.

Îşi trăiesc vieţile fără a-şi da seama că sunt legaţi prin ceva. O teorie nouă spune că fiecare individ este legat de altul printr-un lanţ de şase persoane. Este destin? Suntem cu toţii legaţi în reţeaua de câte şase?  Răspunsul: telespectatorii îşi pun ei înşişi alte şi alte întrebări fără răspuns.

„What about Brian“ (2006, „Cum rămâne cu Brian“, serial) redă incapacitatea unui bărbat de a-şi mărturisi sentimentele faţă de femeia pe care o iubeşte. Spre marea surpriză a prietenilor, cucereşte fustă după fustă, fără a îndrăzni la femeia visurilor. În ochii prietenilor, Brian este bărbatul ideal. Va ajunge la inima „Ei“? Semnul de întrebare se menţine pe toată durata serialelor produse de J.J. Abrams, ca un „cârlig“ care atrage publicul de la un episod la altul.

Misterul, un „cârlig“ care agaţă

„Monstruos“ („Cloverfield“), thriller-ul realizat după o idee originală a acestuia, întreţine pe toată durata un mister intrigant. La casting, candidaţii nu au primit nici măcar un script!

În primele trei zile de la lansare, a avut încasări „monstruoase“: 41 milioane de dolari. Ca şi producţiile sale, succesul constant al lui J.J. Abrams pare de-a dreptul „misterios“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite