AIR vine la Bucureşti, în februarie 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duo-ul francez de muzică electronică a anunţat pe site-ul oficial un spectacol la Bucureşti, la 11 februarie.

Sala în care va avea loc concertul nu a fost hotărâtă încă, însă aceeaşi sursă spune că opţiunile sunt Sala Palatului, Sala Polivalentă sau Pavilionul 18 din cadrul complexului Romexpo.

Nicolas Godin şi Jean-Benoît Dunckel, membrii formaţiei, au pus bazele AIR în 1995. Numele este un acronim, care semnifică „Amour, Imagination, Rêve“ (dragoste, imaginaţie, vis).

Spectacolul de la Bucureşti face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album al trupei, „Love 2“, turneu care începe cu Danemarca în noiembrie anul acesta şi se încheie la 26 februarie, la Londra.

„Love 2“ este cel de-al cincilea material de studio AIR şi a fost lansat la 5 octombrie 2009. Printre cele mai îndrăgite succese ale trupei se numără „Kelly Watch the Stars“, „Cherry Blossom Girl“şi „All I Need“.

Colaborare cu Sofia Coppola

„Playground Love“ a fost prezent pe coloana sonoră a filmului „Sinuciderea fecioarelor“, debutul în regie al Sofiei Coppola. Formaţia a fost de altfel prezentă pe coloana sonoră a fiecăruia dintre filmele regizoarei, inclusiv „Rătăciţi printre cuvinte“ şi „Marie Antoinette“.

Muzica electronică preferată de AIR are ca influenţe sound-ul din anii ’70 al artiştilor Jean Michel Jarre, Vangelis şi Francis Lai, rockul „psihedelic“ al celor de la Pink Floyd, dar şi stilul complex al compatriotului lor, Serge Gainsbourg.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite