5 întrebări pentru Dorian Boguţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul, care a jucat în filmul „Francesca“, poate fi urmărit în serialul „Efect 30“, la Prima TV. Boguţă şi-a făcut recent debutul regizoral cu scurtmetrajul „10“.

1 „Adevărul": Cum e să fii în spatele camerei de filmat?

Dorian Boguţă: Spre deosebire de postura de actor, cea de regizor presupune o concentrare continuă. De exemplu, pentru „10" am filmat trei nopţi. Dacă actorul se focusează pe rolul său, regizorul trebuie să fie atent la toate detaliile. El este responsabil ca întreaga producţie să iasă bine.

2 Care rol e mai greu - cel de actor sau cel de regizor?

Este greu de spus, pentru că „10" a fost prima mea experienţă ca regizor. Când lucrezi însă în spatele camerelor, ai mult mai multă responsabilitate.

3 Cât de greu e să faci un film în România? „10" e un film pentru care nu ai avut finanţare...

Pot spune că am avut noroc de nişte prieteni geniali. Toţi au fost binevoitori şi dispuşi să mă ajute. Din păcate însă, este greu să produci un film în România dacă nu ai buget.

4 Vei mai colabora cu Monica Bărlădeanu şi cu Andreea Raicu şi pentru producţiile proprii?

A fost o plăcere să lucrez cu ele. Monica este o actriţă profesionistă. Pe platourile filmului „Francesca" am avut un partener sigur, bun şi rafinat. De cealaltă parte, Andreea s-a descurcat excelent în ipostaza de actriţă. Nu am simţit în niciun moment că este o novice în domeniu. Ar fi o onoare pentru mine să lucrez din nou alături de ele.

5 Unde te mai putem vedea?

La începutul lui 2010 mă veţi putea vedea în „Caravana Cinematografică", în regia lui Titus Muntean. ;

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite