Suntem pe ultimul loc în UE la formarea profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 380.000 de certificate pentru formarea adulţilor au fost eliberate în 2006, de peste 2.000 de furnizori, prin intermediul a 5.000 de programe de formare profesională, potrivit

Peste 380.000 de certificate pentru formarea adulţilor au fost eliberate în 2006, de peste 2.000 de furnizori, prin intermediul a 5.000 de programe de formare profesională, potrivit preşedintelui Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor, Victor Iliescu. Precizarea a fost făcută ieri, cu ocazia înfiinţării Autorităţii Naţionale pentru Certificări (ANC).

România a primit fonduri în valoare de peste trei milioane euro, în perioada 2004-2006, pentru acest proiect.

Autoritatea va reprezenta un organism naţional pentru calificări, va dezvolta şi va implementa metodologii privind analiza ocupaţională, dezvoltarea calificărilor, validarea calificărilor şi certificarea competenţelor profesionale. Certificatele de calificare vor avea antetul Ministerului Muncii şi Ministerului Educaţiei. Victor Iliescu a apreciat că se va dubla numărul de certificate emise anual, prin înfiinţarea ANC.

România continuă să fie pe ultimul loc în Uniunea Europeană la formare profesională, mai puţin de 10% din salariaţi fiind cuprinşi în aceste programe, după cum indică datele prezentate ieri de olandezul Tom Visser, directorul de proiect din partea organismului european în domeniu, în UE.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite