Cum să vă trataţi fără să daţi şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii se bucură de un tratament medical privilegiat, cu ajutorul asigurării private Relativ noi şi nu prea cunoscute, asigurările private de sănătate încep să câştige teren şi

Pacienţii se bucură de un tratament medical privilegiat, cu ajutorul asigurării private

Relativ noi şi nu prea cunoscute, asigurările private de sănătate încep să câştige teren şi în România.

Motivându-şi alegerea prin serviciile medicale prompte, de o mai înaltă calitate, tot mai mulţi concetăţeni preferă să plătească mai mulţi bani, sperând la un tratament eficient cu rezultate imediate şi la existenţa unor cadre medicale mai bine instruite decât în sistemul sanitar de stat.

Asigurările private de sănătate pot fi complementare, suplimentare sau substitutive celor de stat.

"Avantajele pe care pacientul le are în urma încheierii unei astfel de asigurări de sănătate sunt accesul nelimitat şi nerestrictiv la serviciile medicale ori de câte ori asiguratul are nevoie, fără perioadă de aşteptare, şi o reţea de furnizori de servicii medicale", a explicat dr. Bogdan Pană, managerul comercial al spitalului "Euroclinic", din Bucureşti.

Indiferent de tipul de asigurare ales, există un pachet minimal de servicii: consiliere medicală, control preventiv, serviciu de ambulanţă, investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale care nu necesită spitalizare în centrele medicale aflate în relaţii contractuale cu firma de asigurare.

În acelaşi pachet sunt incluse şi spitalizarea în regim normal sau de urgenţă, în caz de maternitate, cazarea unuia dintre părinţi în cazul în care asiguratul este minor, chirurgie plastică şi dentară reparatorie în caz de accident, consumabile medicale şi medicamente, precum şi intervenţii chirurgicale majore în străinătate. După încheierea perioadei de spitalizare, asiguratul beneficiază de asistenţă medicală la domiciliu, consultaţii şi investigaţii medicale şi consiliere medicală permanentă.

Costuri pentru aproape toate buzunarele Preţul asigurării variază în funcţie de complexitatea serviciilor oferite. Fiecare companie de asigurări de sănătate private are propriile oferte de servicii medicale, pacientul urmând a o alege pe cea mai bună.

Astfel, o asigurare standard la Asimed-Line acoperă consultaţii de medicină generală şi de specialitate (cinci pe an), un set de analize standard pe an, manopera pentru două vaccinuri pe an, servicii de ambulanţă (trei solicitări pe an) şi îndemnizaţii de spitalizare: 40 RON/zi în caz de accident (maximum 180 zile pe an) şi 40 RON/zi în caz de boală (maximum 14 zile pe an).

O viaţă de maximum 100.000 de euro pe an Compania de asigurări Interamerican are o altă ofertă: pachetele de asigurări Basic Plan şi Full Plan. Basic Plan acoperă trei consultaţii pe an efectuate de medici din reţeaua Medisystem, toate procedurile medicale şi examenele de diagnostic, un control anual de prevenţie, toate cheltuielile de spitalizare şi intervenţiile chirurgicale în spitalul Euroclinic şi transport medical de urgenţă de trei ori pe an.

Limita superioară de acoperire financiară pentru fiecare an calendaristic este de 25.000 de euro. Pe lângă aceste servicii medicale, pachetul Full Plan conţine şi cinci vizite la domiciliu, două vizite pentru o a doua opinie a unui medic în caz de intervenţie chirurgicală, până la 70% din costul unei intervenţii chirurgicale majore în străinătate, transport medical de urgenţă nelimitat şi asigurare de călătorie. În cazul acestui pachet, limita superioară de acoperire financiară pentru fiecare an calendaristic este de 100.000 de euro.

Fără limită de vârstă

Asigurarea de îmbolnăviri grave, oferită de Omniasig Asigurări de Viaţă, asigură spitalizare în vederea unei intervenţii chirurgicale din orice cauză, asigurarea de spitalizare şi incapacitate temporară de muncă. Omvisan, programul de asigurări de sănătate, acoperă afecţiunile cronice preexistente, asigură persoane între 0 şi 99 de ani, nu cuprinde excluderi legate de ocupaţii cu grad ridicat de risc. Pacienţii cu asigurări de sănătate private beneficiază de îngrijire de specialitate în spitale şi clinici private.

Cum să vă încheiaţi o asigurare de sănătate privată

Contactaţi compania unde doriţi să vă faceţi asigurarea de sănătate, pentru a vă exprima dorinţa de a deveni asiguratul lor

Un agent de asigurări vă oferă informaţii despre poliţele de asigurare, despre medicii din reţeaua agreată şi despre facilităţile pe care le aveţi în momentul încheierii contractului

Veţi completa o cerere-chestionar, cu date despre starea de sănătate, primind atunci şi detalii despre primele de asigurare ce trebuie achitate

Răspunsul la cererea-chestionar trebuie să îl primiţi în maximum două zile, fiind şi anunţat dacă puteţi fi inclus în sistemul de asigurări al companiei respective

După plata primei de asigurare, veţi primi cardul de asigurat

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite