Peste o sută de locuinţe pentru tineri au fost terminate luna trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a finalizat, în luna martie, 105 apartamente, dintre care jumătate în Bucureşti. Acestea vor fi închiriate tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a finalizat, în luna martie, 105 apartamente, dintre care jumătate în Bucureşti. Acestea vor fi închiriate tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu îşi pot permite să cumpere sau să închirieze un apartament de pe piaţa liberă, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Din totalul apartamentelor finalizate, 53 sunt amplasate în zona valea Oltului din Bucureşti, 32 de apartamente sunt situate în Ploieşti şi 20 de unităţi în localitatea Marghita, judeţul Bihor. Apartamentele destinate închirierii construite prin Programul de Construcţii Locuinţe pentru Tineri sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani. La finalizarea lucrărilor, locuinţele sunt predate primăriilor, care le repartizează beneficiarilor, cu anumite condiţii. Locuinţele sunt repartizate tinerilor care nu deţin fondurile necesare pentru achiziţionarea unui apartament sau plata unei chirii pentru o locuinţă de pe piaţa liberă.

În plus, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să îşi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă. Anul trecut, ANL a finalizat circa 2.000 de locuinţe şi intenţionează să construiască, până în 2008, circa 9.600 de apartamente destinate închirierii. În perioada 2001-2006, agenţia a început construcţia a circa 13.000 de apartamente la nivel naţional, se mai precizează în comunicatul ANL.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite