Peste 3.000 de studenţi şi-au căutat de lucru la Târgul anual de joburi din Politehnica bucureşteană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contabil, economist, administrator de reţea sau inginer service sunt numai câteva dintre joburile pe care studenţii şi absolvenţii le pot găsi azi la Târgul anual de joburi şi burse de la

Contabil, economist, administrator de reţea sau inginer service sunt numai câteva dintre joburile pe care studenţii şi absolvenţii le pot găsi azi la Târgul anual de joburi şi burse de la Universitatea Politehnică Bucureşti. Cu toate că au fost prezenţi în număr mare, ieri, în prima zi a târgului, studenţii nu au fost foarte încântaţi de ofertele prezentate de cele 50 de companii.

Mulţi dintre ei spun că firmele nu le oferă un salariu motivant sau posibilitatea să plece în străinătate. "Eu am multă experienţă în domeniul IT şi niciunul dintre angajatori nu m-a convins să vin să lucrez pentru el", spune Valentin, student în anul al III-lea la secţia de engleză a Facultăţii de Inginerie. O altă studentă nu şi-a găsit niciun job în domeniul pentru care se pregăteşte. "În Transporturi sunt puţine locuri de muncă. Am văzut mai multe oferte pentru cei de la Automatică, Electronică, Telecomunicaţii", ne spune Elena, studentă în anul IV la Transporturi. Nici bursele nu au fost pe măsura aşteptărilor tinerilor. "Caut o bursă în Economie care să mă ajute să-mi găsesc un loc de muncă. După ce termin facultatea, vreau să plec în străinătate, pentru că la noi salariile sunt foarte mici în comparaţie cu cele din Uniunea Europeană", spune Cristina, studentă la ASE.

Firmele caută studenţi bine pregătiţi teoretic

Companiile prezente s-au arătat interesate să angajeze studenţi chiar şi fără experienţă, dar dornici de muncă, inteligenţi şi creativi. "Căutăm tineri, care, deşi nu au experienţă, sunt bine pregătiţi teoretic. Ne interesează ca studentul să-şi dorească să se implice, să fie perseverent, pentru că trebuie să facă multă muncă de teren", spune Constantin Pop, reprezentantul firmei Apa Nova. Nouă posturi de operator de gestiune, reprezentant de vânzări directe, inginer service şi multe altele: "Nu prezentăm doar locuri de muncă la care să ceară experienţă în domeniu, căutăm persoane care să aibă creativitate şi să fie inteligente". Ultra Pro Computers are posturi de operatori gestiune, reprezentanţi de vânzări directe şi inginer service. "Nu oferim doar locuri de muncă ce includ experienţă în domeniu. Căutăm şi persoane care să aibă creativitate şi să fie inteligente", ne-a spus reprezentantul acestei firme.

Târgul mai e deschis şi astăzi, între orele 10 şi 18.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite