sex & amor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

scrisoare Funcţionează căsnicia cu un soţ infidel? Cosmina R., 28 de ani, din Botoşani, este căsătorită de trei ani şi ne spune că şi-a suspectat tot timpul soţul că are

scrisoare

Funcţionează căsnicia cu un soţ infidel?

Cosmina R., 28 de ani, din Botoşani, este căsătorită de trei ani şi ne spune că şi-a suspectat tot timpul soţul că are aventuri extraconjugale şi aceasta o face nefericită. Ne întreabă dacă ar trebui să treacă în continuare peste escapadele soţului, observând că relaţia merge şi aşa.

răspuns

Dragă Cosmina, fidelitatea, aşa cum este ea percepută de marea majoritate a oamenilor, se referă într-adevăr la fidelitatea sexuală. Şi este prescrisă mai mult femeilor decât bărbaţilor. Aşa funcţionează societatea tradiţională. Sexul extraconjugal este cea mai vizibilă demonstraţie de infidelitate.

Însă fidelitatea nu este suficientă şi nici necesară pentru a defini relaţia în cuplul vostru. Voi doi sunteţi liberi să vă construiţi legătura conjugală aşa cum doriţi, iar definiţia fidelităţii va fi strâns legată de înţelegerea voastră tacită sau explicită.

Eu îţi recomand să fie explicită. Stabiliţi limitele relaţiei dintre voi. Nu ştiu dacă să treci sau nu, în continuare, peste escapadele soţului tău. Tu ce îţi doreşti de fapt? Cum îţi este mai bine? Există cupluri care agreează de comun acord să aibă o relaţie deschisă: adică să aibă relaţii intime şi cu alţi parteneri/e simultan cu relaţia oficială. Pot să-ţi spun însă că sunt foarte puţine cupluri care funcţionează aşa: având o relaţie deschisă şi fiindu-le bine împreună.

Gândeşte-te în care dintre situaţii vei putea fi fericită. Cei care decid să devină infideli nu se pot implica egal, din punct de vedere emoţional, în două relaţii diferite. Dacă soţul tău continuă să-şi satisfacă nevoile personale în braţele altor femei, cuplul vostru îşi va pierde încet, dar sigur, importanţa. Întrebarea mea pentru tine este ce crezi tu că-ţi lipseşte ca femeie? De ce accepţi o astfel de relaţie?

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite