ţuica scade colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumate crude sau pregătite sub formă de gem, peltea, sirop, dulceaţă şi compot, prunele sunt alimente hrănitoare şi "medicamente" pentru o serie de afecţiuni. Datorită compoziţiei lor

Consumate crude sau pregătite sub formă de gem, peltea, sirop, dulceaţă şi compot, prunele sunt alimente hrănitoare şi "medicamente" pentru o serie de afecţiuni. Datorită compoziţiei lor chimice (conţin vitamina A - într-o cantitate apreciabilă, vitaminele B şi C, dar şi minerale precum fosforul, magneziul, calciul, fierul, sodiul şi mangan), specialiştii în nutriţie consideră prunele indicate în astenie, surmenaj fizic şi intelectual, gută, reumatism, ateroscleroză, anemie, constipaţie, intoxicaţii alimentare, hemoroizi, hepatism.
n Pruna uscată este recomandată sportivilor şi copiilor, datorită proprietăţilor sale nutritive n ţuica, băută cu măsură, reprezintă, în opinia nutriţioniştilor, un tonic ideal. Pruna conţine o enzimă care are un rol esenţial în organism pentru că reduce depunerile de colesterol pe arterele coronariene. Pentru combaterea constipaţiei, specialiştii recomandă prunele la micul dejun - mâncate cu pâine de secară (4-6 prune), pe stomacul gol. În cazul copiilor nervoşi, nutriţioniştii recomandă infuzia realizată din 2 prune şi 2 smochine, care se opăresc cu 200 g apă. Cantitatea se consumă zilnic, în 3-4 prize.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite