Noi tratamente pentru bolile de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noi tratamente  pentru bolile de inimă
Noi tratamente pentru bolile de inimă

O descoperire de ultimă oră ar putea duce la dezvoltarea unor noi medicamente pentru bolile de inimă, potrivit Reuters.

O echipă internaţională de medici, condusă de doctorul Arne Pfeufer de la Universitatea din München, a descoperit zece mutaţii genetice care cresc riscul de apariţie a aritmiei (ritm neregulat al bătăilor inimii), tulburare care ascunde adeseori grave probleme de inimă.

Echipa de medici a analizat genomul a peste 16.000 de voluntari, cărora li s-a făcut şi o electrocardiogramă, pentru înregistrarea bătăilor inimii.

Cercetătorii au analizat 2,5 milioane de „regiuni” ale fiecărui genom, în încercarea de a găsi o legătură între mutaţiile genelor şi bătăile neregulale ale inimii.

„Jumătate din noile gene descoperite au fost o surpriză. Nimeni nu ar fi ghicit că sunt implicate în afecţiunile de inimă”, subliniază unul dintre coautorii studiului, profesorul Dan Arking, de la Universitatea „John Hopkins“ din Baltimore.

Afecţiunile cardiace reprezintă principala cauză de deces în întreaga lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 17  milioane de persoane mor anual din cauza unei boli de inimă. Fumatul, obezitatea, hipercolesterolemia şi moştenirea genetică sunt consideraţi principalii factori de risc.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite