ţelină umplută, asezonată cu iaurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţi: 6 ţeline de mărime potrivită, 6 linguri de orez, 4 morcovi, pătrunjel, mărar şi frunze de ţelină (câte o legătură), 6 ouă de prepeliţă, 4 roşii, 6 linguri de ulei, un

Cantităţi:
6 ţeline de mărime potrivită, 6 linguri de orez, 4 morcovi, pătrunjel, mărar şi frunze de ţelină (câte o legătură), 6 ouă de prepeliţă, 4 roşii, 6 linguri de ulei, un borcan de iaurt.
Preparare: curăţăm ţelinele de coajă. Scoatem miezul pe care-l radem pe răzătoarea mică împreună cu morcovii, curăţaţi, fireşte, de coajă. Separat fierbem orezul şi cele 6 ouă, tocăm verdeţurile. Când orezul este aproape fiert, îl amestecăm cu roşiile tăiate mărunt, zarzavatul pregătit anterior, verdeţurile şi ouăle, tocate mărunt. După 15 minute vom lăsa umplutura să se răcească. Apoi vom umple fiecare ţelină cu această compoziţie. Vom pune ţelinele într-o tavă unsă, la cuptor. Deasupra vom turna zeama în care au fiert orezul şi legumele. Lăsăm ţelinele circa 30 de minute, la foc potrivit. Se servesc calde, asezonate cu iaurt şi verdeţuri.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite