De azi înainte, un ten fără riduri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riduri de expresie, „laba gâştei”, piele uscată şi lipsită de elasticitate... Sunt lucruri care îţi amintesc în permanenţă că vremea nu stă în loc. Iată câteva metode care întârzie apariţia semnelor trecerii timpului pe chipul tău.

Dermatologii ne atrag atenţia că tenul începe să se maturizeze în jurul vârstei de 30 de ani. Printre factorii care duc la îmbătrânirea prematură a pielii se numără expunerea îndelungată la soare, radicalii liberi, alimentaţia dezechilibrată, dar şi anumite expresii ale feţei noastre, pe care le afişăm atât de des, încât au devenit ticuri. Defectele tenului legate de vârstă pot fi, însă, estompate urmând câţiva paşi simpli în îngrijirea de zi cu zi.

Şi pielea bărbaţilor are nevoie de hidratare!

Deşi la bărbaţi ridurile apar mai târziu, dermatologii îi sfătuiesc şi pe ei să îşi îngrijească riguros tenul după 40 de ani. Crema de zi este extrem de importantă, pentru că trebuie să îi protejeze de factorii nocivi care le „atacă” tenul pe tot parcursul zilei. O astfel de cremă este Boots Botanics Men – cremă antirid hidratantă, cu factor de protecţie solară 15. Preţ: 32 lei. (A)

Iar pentru a estompa cearcănele şi pungile de sub ochi, bărbaţii pot utiliza creme- tratament care maschează aceste defecte, cum este Boots no. 7 Radiant Glow. Preţ: 57 ron. (B)

Şi produsele de curăţare trebuie să fie antiageing

Se recomandă ca produsele de demachiere, de detoxifiere şi de tonifiere să facă parte din aceeaşi gamă cosmetică, adecvată tipului de ten.

Indiferent dacă te-ai machiat sau nu, ritualul de demachiere trebuie să fie urmat atât seara, cât şi dimineaţa. Nu uita nici de gât şi decolteu! Poţi alege un lapte demachiant cu acid hialuronic, din gama Derma Genesse, de la L’Oréal, care hidratează şi iluminează pielea. Preţ: 21,99 lei (1). Există şi o variantă mai practică, şi anume şerveţelele demachiante biodegradabile de la L’Oréal. Preţ: 17,99 lei (2).

Pentru curăţarea în profunzime, poţi folosi gelul spumant detoxifiant de la L’Oréal. Preţ: 29,99 lei (3).

După demachiere, poţi folosi o apă tonifiantă pentru tenul matur, cu efect de netezire şi care dă luminozitate pielii, cum este cea din gama Derma Genesse, de la L’Oréal. Preţ: 21,99 lei (4).

Pentru îndepărtarea celulelor moarte, foloseşte o dată pe săptămână o cremă sau o mască exfoliantă. Poţi alege o cremă exfoliantă spumantă, care conferă o textură consistentă pielii, de la L’Oréal. Preţ: 29,99 lei (5)

Cremele antirid sporesc elasticitatea pielii


Hidratarea tenului cu o cremă este importantă în fiecare etapă. După 30 de ani însă, pielea are nevoie de ajutor suplimentar dat prin folosirea unor produse îmbogăţite cu ingrediente care sporesc elasticitatea. Pentru zi, poţi alege o cremă cu Pro-Xylane, o moleculă extrasă din fag, cum este Ultra Lift Pro-X, de la Garnier. Preţ: 39,99 lei (6).

Noaptea este bine să folosim o cremă diferită, cu principii active. Poţi opta pentru o cremă cu măsline, secară, ulei de avocado, unt de shea şi de migdale, precum cea de la Korres – Olive and Rye Night Cream. Preţ: 105 lei (7).

Pentru zona sensibilă din jurul ochilor, aplică o cremă specială cu extract de secară, care ameliorează cearcănele. Poţi opta pentru Olive and Rye Eye Cream, de la Korres. Preţ: 115 lei (8).

Specialistul nostru

Dr. Anca Zbranca
medic specialist dermatolog Clinica Roderma, profesor la Universitatea de Medicină „Gr. T. Popa”, Iaşi


Nicio cremă din lume nu face să dispară ridurile. La aplicarea oricărei creme hidratante se produce un fenomen asemănător udării unui burete uscat: pielea se „umflă” la nivelul ridului şi acesta pare mai puţin adânc.

Totuşi, produsele aşa-numite antirid, fabricate de laboratoarele dermatocosmetice, care se vând doar în farmacii sau cabinetele dermatologice au substanţe active bine studiate, în concentraţii suficient de mari pentru a avea un efect vizibil după o utilizare de măcar trei luni.

Putem, însă, să prevenim apariţia ridurilor încă de la o vârstă foarte fragedă (18-20 de ani) dacă folosim creme hidratante şi evităm expunerea prelungită la soare sau băile de aburi.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite