10 sfaturi pentru a te menţine în formă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a te simţi bine, nu ajunge să ţii o dietă drastică şi să-ţi faci un abonament la sală. Este necesar să-ţi  schimbi stilul de viaţă. Noi îţi arătăm cum să fii în formă, indiferent de anotimp.

Alimentaţia

1 Ia un mic dejun copios. Mâncatul pe fugă şi gustările pline de calorii sunt inamicii sănătăţii şi ai siluetei tale. Începe ziua cu un mic dejun copios şi tonic, din care să nu lipsească cerealele integrale, care conţin carbohidraţi cu eliberare lentă. Fructele proaspete de sezon, cum ar fi strugurii şi prunele, sunt, de asemenea, recomandate dimineaţa.

2 Mănâncă zilnic câte 5 porţii de legume şi fructe. Legea alimentaţiei sănătoase spune că trebuie să mănânci în fiecare zi câte 5 porţii de legume şi fructe. Fie că le găteşti, fie că le consumi proaspete, aceste alimente te protejează de bolile cardiovasculare, de tumori, de obezitate şi de diabet.

3 Încearcă cerealele încolţite. Conform studiilor, cerealele încolţite, cum ar fi grâul, orezul sau meiul decorticat, conţin de zece ori mai multe vitamine decât cele obişnuite. Germenii nu conţin colesterol şi furnizează acizi graşi esenţiali sănătăţii tale. În plus, sunt ideali în curele de slăbire şi ajută la detoxifierea organismului.

4 Consumă cu măsură vin roşu şi ciocolată. Antioxidanţii protejează organismul de oboseală, de radicalii liberi din aer şi de efectele îmbătrânirii. Iar vinul roşu şi ciocolata sunt produse în care se regăsesc din belşug aceste substanţe. Aşa că aceste tentaţii au şi efecte benefice. Consumă-le, deci, când ai poftă, dar cu măsură!

Odihna

5 Dormi cât trebuie. Nu poţi fi în formă dacă nu te odihneşti ca la carte. Iată de ce trebuie să iei câteva măsuri pentru a fi sigură că vei avea un somn de calitate. Fă o baie caldă înainte de a merge la culcare, mănâncă ceva uşor, bea o ceaşcă de ceai relaxant şi alungă gândurile negre.

Răsfăţul corporal

6 Mergi pe jos. Mersul pe jos nu trebuie să fie privit doar ca un sport. Este şi o ocazie perfectă pentru a petrece timp în aer liber şi de a-ţi oxigena mai bine creierul. Locurile ideale pentru mers pe jos sunt parcurile, pădurile sau malul mării, unde poţi face şi o cură de iod.

7 Fă sport măcar de 2 ori pe săptămână. Pentru a transforma oboseala nervoasă în energie pozitivă, fă sport! Alege unul pe care să îl poţi practica cât mai des şi cât mai aproape de casă sau de locul de muncă. Important este să alegi un sport care să ţi se potrivească şi de care să te ţii cât mai mult timp.

8 Fă o baie relaxantă. Din când în când, renunţă la duşul rapid şi fă o baie care să-ţi răsfeţe simţurile. Seara, înainte de culcare, o baie de 20 de minute la o temperatură a apei de cel mult 37 de grade Celsius te destinde total. Adaugă şi câteva picături de ulei esenţial în cadă, iar pielea ta îţi va mulţumi.

Viaţa socială

9 Ia-ţi vacanţă! Când timpul şi bugetul îţi permit, pleacă undeva pentru a scăpa de tensiunea psihică. Important este să schimbi decorul. În funcţie de firea ta, alege o localitate unde să ai parte de linişte sau, dimpotrivă, un oraş cosmopolit, unde să ai mereu ceva de făcut.  O pauză, oricât de scurtă ar fi, e benefică pentru starea ta de bine.

10 Caută compania prietenilor. Prietenii sunt cel mai bun medicament pentru suflet. Ei te fac să uiţi de probleme şi să te destinzi. Fă-ţi, aşadar, timp pentru ei!  Nu contează că ai doar un prieten sau, dimpotrivă, o gaşcă mare, important este să te simţi bine cu acele persoane.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite