6 sfaturi pentru unghii puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6 sfaturi pentru  unghii puternice
6 sfaturi pentru unghii puternice

Aspectul unghiilor este ca o carte de vizită pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Urmează sfaturile noastre pentru a avea o manichiură de invidiat.

Unghiile, ca şi pielea sau părul, au nevoie de atenţia ta în fiecare zi. Dacă nu sunt îngrijite corespunzător, ele îşi pot pierde strălucirea, se pot îngălbeni, exfolia şi, în cele din urmă, se rup. Aspectul lor neîngrijit spune multe despre stilul tău de viaţă. Iată ce trebuie să faci pentru a avea unghii frumoase şi sănătoase.

1Hidratează-te cu creme speciale. O mare parte dintre problemele unghiilor sunt cauzate de un aport insuficient de vitamine şi de minerale. Carenţa poate fi compensată prin alimentaţie sau cu ajutorul unor creme hidratante, care sunt destinate de obicei atât unghiilor, cât şi mâinilor. Poţi încerca crema de mâini şi unghii Rosa Fina din gama Barefoot Botanicals de la Rangali (1), preţ: 80 lei, sau crema cu ulei din seminţe de floarea pasiunii de la Boots, Passion Flower (2), preţ: 39,1 lei. Aplică-le printr-un masaj blând după fiecare spălare a mâinilor. Pentru o hidratare intensivă, încearcă seara, înainte de culcare, tratamentul cu uleiuri şi acizi din fructe de la Boots, Botanics Overnight Hand and Nail Treatment (3), preţ: 27,5 lei.

2Nu tăia cuticulele. Acest obicei, pe care multe femei, dar şi bărbaţi, mai nou, îl au, nu este deloc recomandat de specialişti. Cuticulele fixează şi protejează unghiile, iar tăierea lor poate leza pielea şi poate favoriza infecţiile. Totuşi, cuticulele sunt inestetice şi, dacă vrei să nu mai fie vizibile, împinge-le către baza unghiei cu un beţişor din lemn, cu mişcări blânde, astfel încât să nu zgârii unghia sau să lezezi pielea. Pentru a-ţi fi mai uşor, înmoaie înainte cuticulele cu o cremă hidratantă pentru mâini şi unghii sau cu una specială, cum este balsamul special pentru cuticule din gama Badger de la Rangali (4), preţ: 25 lei, sau uleiul special de la Mavala, Mavapen (5), preţ: 40 lei. Dacă vrei să îndepărtezi totuşi cuticulele, foloseşte în locul forfecuţei un produs blând, cum este gelul pentru îndepărtarea cuticulelor de la Mavala (6), preţ: 35,3 lei.

3Evită unghiile false. Că sunt din acril, gel sau din plastic, unghiile false au aceleaşi efecte nedorite. Pentru ca ele să aibă o aderenţă foarte bună, cele naturale trebuie pilite bine, pe toată suprafaţa, fiind subţiate foarte mult. Substanţele chimice din adeziv deteriorează şi îngălbenesc unghia naturală.

4Foloseşte lacuri nutritive. Oja obişnuită îngălbeneşte unghiile şi le slăbeşte rezistenţa. Aplică înaintea ojei colorate un lac nutritiv pentru protecţie, cum este cel cu particule de aur de la Avon, Gold Strength Fortifiant Or (7), preţ: 12,99 lei, sau cel de la Yves Rocher, Duo pentru unghii Creştere şi Frumuseţe (8), preţ: 42 lei, care conţine o bază revitalizantă cu ulei esenţial de ghimbir pentru creşterea unghiilor şi un al doilea flacon cu extract ginkgo biloba pentru protecţie.

5Mănuşile menajere protejează unghiile. Pentru a preveni subţierea şi ruperea unghiilor, poartă mănuşi menajere când speli vase sau rufe şi ori de câte ori foloseşti substanţe chimice pentru curăţarea suprafeţelor. 

6Încearcă tratamentele intensive. Dacă ai unghii fragile, le poţi proteja cu ajutorul unor produse speciale, cum este cel cu extracte de alge marine şi minerale de la Revalid, Protecting Nail Hardener (9), preţ: 33,5 lei, sau tratamentul cu aplicare în două etape de la Mavala, Scut pentru Unghii (10), preţ: 61,5 lei. Pentru unghii puternice, rezistente la rupere şi la exfoliere, poţi folosi tratamente speciale, ce revitalizează unghiile fragile şi îngrijesc cuticulele sensibile, cum este cel de la Yves Rocher (11), preţ: 25 lei, sau cel de la Revalid, Regenerating Nail Treatment (12), preţ: 35,3 lei.

Pont

Consumă alimente bogate în vitamine şi minerale, dacă vrei să ai unghii frumoase.

image

Specialistul nostru


Prof. dr. Anca Zbranca
medic specialist dermatolog

Unghiile nu se taie niciodată prea adânc, ci se lasă măcar un milimetru de parte liberă. Este de preferat ca ele să fie scurtate prin pilire, măcar o dată pe săptămână. Nu se taie niciodată colţurile „din carne” şi nu se îndepărtează niciodată pieliţa din jurul unghiei. Ea poate fi împinsă uşor cu prosopul, după ce mâinile au fost spălate cu apă şi săpun, iar unghiile cu periuţa. Oja colorată trebuie aplicată întotdeauna peste un lac incolor întăritor. Acesta protejează unghiile. Dacă apar modificări de culoare şi de structură a unghiei sau în jurul acesteia se înroşeşte pieliţa şi apare puroi, trebuie să mergem la dermatolog.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite