Aşa îţi protejezi pielea şi părul de soare !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa îţi protejezi pielea şi părul de soare !
Aşa îţi protejezi pielea şi părul de soare !

Expunerea la soare este periculoasă pentru piele.  Cu mijloacele de protecţie potrivite, riscurile1 sunt diminuate.

Printre beneficiile expunerii la soare se numără întărirea sistemului imunitar şi formarea vitaminei D, care ajută la fixarea calciului în oase.

Te poţi bucura de toate acestea şi, în plus, de relaxarea pe care ţi-o oferă o zi de plajă doar dacă îţi iei câteva măsuri de protecţie împotriva efectelor secundare pe care le produc razele ultraviolete (UVA şi UVB).


Foloseşte creme şi balsam pentru păr

În primele zile de plajă, este bine să foloseşti creme cu un factor de protecţie (FP) de minimum 25. Dacă ai pielea sensibilă, alege produse din game destinate pielii predispuse la alergii, fără substanţe chimice. Fără parfum este gelul-cremă cu factor de protecţie 25 de la Eucerin (1), pe bază de antioxidanţi extraşi din plante (preţ: 67,29 lei). Gama „Solar expertise” de la L’Oreal este tot pentru piele sensibilă, iar laptele de corp inclus în această gamă are şi efect antiaging (2) (preţ: 39,99 lei).

Crema cu factor de protecţie solară 50  de la Gerovital (3) este destinată atât adulţilor cu piele sensibilă, cât şi copiilor (preţ: 24,8 lei). Părul trebuie protejat cu balsam, iar vârfurile, care se deshidratează uşor vara, pot fi îngrijite cu serul „Lifetex” de la Wella (4) (preţ: 43,2 lei). Părul vopsit riscă să-şi piardă culoarea din cauza expunerii la soare, dar produsele pentru menţinerea vitalităţii culorii te pot ajuta. O soluţie ar fi sprayul Elseve Color Vive de la L’Oreal (5), preţ: 11,59 lei.

Ai grijă de pielea copiilor

Pentru pielea sensibilă a celor mici foloseşte produse cu factor de protecţie mare, cum este loţiunea recomandată copiilor mai mari de şase luni, rezistentă la apă, de la Eucerin (6) (preţ: 60,33 lei). Pentru copiii mai mari, poţi folosi şi sprayul colorat de la Oriflame (7) (preţ: 24,99 lei), cu vitaminele E şi B5, care hidratează şi hrăneşte, dar şi emulsia pentru copii, cu FP 30, de la Gerovital (8), rezistentă la apă. Preţ: 40,2 lei.

După plajă, e necesară hidratarea

Expunerea pielii la soare favorizează pierderea apei din ţesuturi, iar o consecinţă poate fi fragilizarea şi uscarea exagerată a tegumentului. Pentru pielea sensibilă, predispusă la alergii, poţi folosi loţiunea calmantă Sol Family After Sun de la Oriflame (9) (preţ: 32,99 lei), cu unt de shea, care rehidratează pielea şi prelungeşte bronzul natural.
De asemenea, ai grijă să consumi doi litri de apă zilnic, pe toată perioada verii.

Specialistul nostru

Prof. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatologie

Soarele determină, prin emisia de raze ultraviolete (şi nu numai) modificări la nivelul nucleului celulelor. Din acest motiv, unele celule care se constituie în formaţiuni benigne se pot transforma în formaţiuni maligne (cancer). Mai mult, expunerea la soare produce şi îmbătrânirea colagenului din piele.

Consecinţele expunerii la soare fără protecţie sunt: riduri, pete inestetice de culoare galbenă, maro sau portocalie şi cancere cutanate. Neplăcerile pot fi evitate prin expunerea la ultraviolete între orele 11.00 şi 16.00, şi prin protecţia mecanică cu ajutorul hainelor deschise la culoare sau cu umbrelă, pălărie, dar şi cu creme fotoprotectoare, ce filtrează razele nocive.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite