Aşa îţi protejezi mâinile de frig!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vântul şi frigul sunt adevăraţi agresori pentru pielea mâinilor tale, care devine aspră şi crăpată în lipsa îngrijirii adecvate. De aceea, iarna trebuie să iei măsuri suplimentare, pentru că, nu-i aşa, mâinile sunt cartea ta de vizită.

Mâinile sunt primele care îţi trădează vârsta şi stilul de viaţă. Aceasta deoarece, în afara factorilor atmosferici, ele sunt afectate şi de activităţile tale zilnice, cum ar fi contactul frecvent cu apa sau cu detergenţii casnici. Este normal, deci, să le acorzi şi lor atenţia cuvenită în timpul ritualului zilnic de îngrijire. Şi nu uita că, mai ales în timpul iernii, unghiile se usucă şi au tendinţa de a se crăpa, având şi ele nevoie de tratamente speciale.

Evită săpunurile care usucă pielea

Atunci când te speli pe mâini, alege produsele cu formulă delicată, care curăţă, dar şi protejează pielea, pentru a nu se deshidrata.

Poţi folosi săpunul lichid de la Korres (2), pe bază de ceai de nuc. Acesta mai conţine glicerină şi proteine din ovăz. Preţ: 29 lei.

Truc: Spală-te pe mâini cu apă călduţă, iar apoi masează pielea uşor cu un burete. Aplică un amestec din o linguriţă de miere şi una de ulei de măsline. Bagă mâinile în mănuşi din bumbac şi stai aşa timp de 30 de minute.

Hidratarea se face după fiecare spălare

Foloseşte o cremă sau un ulei pentru hidratare după fiecare spălare pe mâini, înainte şi după ce faci diverse activităţi casnice, dar şi atunci când ieşi din casă. Sunt indicate produsele care cresc elasticitatea pielii şi previn exfolierea unghiilor.

Poţi încerca un ulei pentru mâini (3), cum este cel de la Oriflame. Preţ: 15,99 lei.

Un rol protector îl are crema de la Barefoot Botanicals (4). Preţ: 41 lei.

Poţi face şi un tratament termal cu parafină şi ulei de nucă, pentru a-ţi îmbunătăţi textura pielii, dar şi pentru a-ţi hidrata intens şi a-ţi catifela mâinile. Un astfel de tratament este cel de la Avon (5). Preţ: 20 lei.

Truc: Pune în apa în care speli vasele o linguriţă de ulei de migdale. Apa caldă va înmuia pielea aspră, iar uleiul va asigura hidratarea.

Nu uita de unghii!

Pentru a preveni crăparea şi exfolierea unghiilor, foloseşte un ulei întăritor, pe care poţi să-l aplici şi pe zona cuticulelor. Un astfel de ulei este cel cu smirnă de la Korres (6). Preţ: 35 lei.

Totodată, poţi aplica o cremă pentru tratamentul mâinilor şi al unghiilor, cum este cea de la Oriflame (7) (preţ: 9,99 lei) sau crema cu floarea pasiunii şi cupuaçu (8) de la Boots (preţ: 35,5 lei).

Truc: Încălzeşte un pahar cu lapte. Scufundă-ţi mâinile în laptele călduţ timp de cinci minute, pentru a-ţi întări unghiile şi a-ţi hidrata pielea.

Mâini mai catifelate

Înainte de culcare, dă-ţi cu o cremă grasă şi apoi pune-ţi o pereche de mănuşi pentru hidratare. Dimineaţa, mâinile tale vor fi incredibil de catifelate. Recomandarea noastră: mănuşi pentru hidratare de la Avon (9). Preţ: 19 lei.

Fereşte-te de detergenţi!

Poartă mănuşi menajere atunci când faci curăţenie, pentru a evita acţiunea nocivă a detergenţilor asupra mâinilor şi unghiilor tale.

Specialistul nostru

Prof. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog Clinica Roderma, Iaşi

Toată viaţa avem grijă de ten şi uităm adesea că mâinile sunt şi ele agresate de soare, de vânt, de frig, de apă şi de detergenţi. Pielea mâinilor devine ternă, tăbăcită, crăpată şi pătată, având aspect îmbătrânit prematur. Astfel, ne­îngrijite zilnic, mâinile unei persoane de 20 de ani pot arăta ca ale uneia de 70.

Îngrijirea mâinilor presupune, în primul rând, protejarea de frig, de vânt şi de umezeală prin purtarea de mănuşi. Este recomandată, de asemenea, aplicarea de două-trei ori pe zi a unei creme grase care protejează de mediul extern, hidratează pielea şi menţine adeziunea dintre celulele superficiale ale epidermei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite