De azi înainte, fără celulită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşti una dintre persoanele afectate de celulită? Aproape 90 la sută din femei au această problemă. Dar cremele speciale, remodelarea corporală şi o dietă adecvată te ajută să o învingi, mai ales dacă vei găsi timp şi pentru sport.

Celulita dă pielii aspectul de „coajă de portocală” şi este o afecţiune a ţesuturilor subcutanate, în care corpul este programat să depoziteze rezerve de grăsime.

În mod normal, aceste depozite ar trebui folosite în condiţii de criză: efort excesiv, lipsa hranei, graviditate sau alăptare. Dar când acestea nu sunt consumate, celulele grase se înmulţesc în exces şi,  sub acţiunea unor agenţi favorizanţi, generează retenţie de apă şi mărirea volumului celulelor adipoase.

Corectarea  este necesară

Celulita, ca şi grăsimea, are efecte nocive asupra sănătăţii. Dar în timp ce grăsimea afectează adipocitele, celulita afectează toate componentele ţesutului cutanat: vascularizaţie, nervi, fibre de colagen şi de elastină. Dacă pielea ce acoperă depunerile de grăsime este netedă şi elastică, cea care acoperă ţesutul celulitic prezintă valuri şi are un aspect nesănătos, pentru că este hrănită deficitar.

Pe de altă parte, grăsimea (obezitatea) poate fi învinsă mai uşor cu diete, în timp ce depunerile celulitice se reduc mai greu doar cu ajutorul curelor de slăbire. Dacă nu iei măsuri, ţesutul celulitic generează un aspect inestetic, dar şi dureri, pentru că sunt îngreunate circulaţia sângelui, schimburile intracelulare şi sunt lezate ţesuturile de elastină care susţin pielea.

Căldura «topeşte» celulita

Folosirea tunelului cu infraroşii sau a termocuvertei (aparate care imită sauna) poate ajuta în tratarea celulitei. Căldura pe care o produc cele două aparate favorizează pătrunderea în piele a produselor cosmetice cu rol de reducere a stratului de grăsime. Ambele metode favorizează transpiraţia şi, implicit, eliminarea toxinelor. Câte o şedinţă de saună în tunelul cu infraroşii sau în termocuvertă, care include şi aplicarea unor geluri şi creme cu efect anticelulitic, costă în jur de 50 de lei.

Remodelare fără bisturiu

Dispozitivele care masează în profunzime ţesutul adipos sunt printre cele mai eficiente soluţii neinvazive şi nechirurgicale pentru tratarea celulitei. Cu ajutorul acestor aparate, denumite în saloane „vacuum”, se obţine stimularea circulaţiei sanguine şi limfatice şi este favorizată eliminarea lichidelor şi toxinelor din corp. Şedinţele durează, în medie, o jumătate de oră, iar rezultatele se văd de la prima şedinţă, însă depind şi de stadiul celulitei. Preţul unei şedinţe cu vacuum poate ajunge la 80 de lei.

Dieta neadecvată şi îmbrăcămintea prea strâmtă contribuie la apariţia celulitei.

Efect
Dereglările hormonale şi stresul favorizează celulita.

Produse care te ajută

- Cremele, gelurile şi uleiurile anticelulitice intensifică arderile grăsimilor depozitate în ţesutul conjunctiv. În plus, ele favorizează refacerea fibrelor de colagen distruse de mărirea în volum a celulelor adipoase.

- Pentru masaj, care contribuie la recâştigarea tonicităţii pielii, poţi folosi un ulei de corp pe bază de coriandru (1) care are şi proprietăţi hidratante (preţ: 50 lei) sau gelul-cremă cu guarana (2), un agent lipolitic recunoscut (preţ: 90 lei), ambele de la Korres.

- Un produs de masaj pentru fermitate şi pentru reducerea celulitei este şi uleiul cu muşcată şi grepfrut (3), care stimulează sistemul limfatic şi favorizează eliminarea toxinelor, tot de la Korres. Preţ: 70 lei.

- Pentru masajul anticelulitic este utilă peria specială de la Oriflame (4), preţ: 35,99 lei.

- Produsele care stimulează circulaţia şi atenuează treptat celulita trebuie folosite frecvent, pentru întreţinerea corporală. Poţi alege laptele hidroactiv cu extract de iederă de la Gerovital Plant (5) (preţ: 14,46 lei), gelul anticelulitic de la Oriflame (6) (preţ: 37,99 lei), laptele de corp Gerovital Plant Forte (7) (preţ: 48,20 lei), pentru celulita avansată sau laptele restructurant anticelulitic de la Aslavital (8) (preţ: 32,13 lei).

- Suplimentele nutritive, luate la recomandarea specialiştilor, pot fi utile în tratarea celulitei. Un astfel de produs este suplimentul alimentar „Bio-CLA 1000” de la Pharma Nord (9). Preţ: 43 lei.

- Ceaiurile, excelente pentru capacitatea lor de a drena corpul şi de a elimina toxinele, menţinând în acelaşi timp hidratarea sunt o alegere bună în lupta cu celulita. Poţi folosi ceaiul „Silueta perfectă” de la Fares (10), cu frunze de hibiscus, flori de soc, frunze de ceai verde, ricin şi lemn dulce. Preţ: 2,7 lei.

image



Specialistul nostru
Prof. dr. Anca Zbranca
medic primar dermatolog
Clinica Roderma, Iaşi

Orice femeie, indiferent de greutate, după vârsta de 16 ani, când atinge maturitatea sexuală, poate avea celulită. Prevenirea apariţiei celulitei se poate face prin exerciţii fizice constante, care măresc masa musculară în detrimentul celulelor grase. Masajul este o altă tehnică de luptă împotriva celulitei, la fel ca şi aplicarea unor terapii care acţionează pe principiul „fierului de călcat”, aplatizând celulele adipoase.

Singurul tratament care elimină celulita este liposucţia chirurgicală a depozitelor nedorite, dar acest tratament trebuie continuat cu kinetoterapie şi cu sport, deoarece, în cazul unei creşteri în greutate, celulele grase vor migra înspre zonele unde s-a făcut lipoaspiraţia.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite