Trusa de îngrijire pentru o manichiură perfectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţină dexteritate, o unghieră şi o pilă de calitate... Adaugă produse special destinate îngrijirii unghiilor şi cuticulelor, iar la final vei obţine o manichiură de invidiat.

Pentru început, este bine să te hotărăşti asupra formei unghiilor. Veşnic în tendinţe este manichiura franţuzească, cu unghia sub formă de dreptunghi rotunjit la colţuri.

Dar poţi alege şi forma ovală sau pătrată. Doar în cazul bărbaţilor trebuie respectată forma naturală, mai ales că aceştia poartă unghiile scurte.

Unghieră sau forfecuţă?

Unghiera este uşor de folosit şi are suficientă precizie pentru ca tăierea unghiilor să nu devină un proces complicat.

- Poţi folosi unghiera cu pilă de la Avon (1), practică şi extrem de utilă. Preţ: 11,99 lei.

- Forfecuţa cu vârful curbat este indicată doar dacă eşti sigur că o poţi manipula cu destulă îndemânare. Altfel, rişti să strici forma unghiilor.

- Unghiile lungi au nevoie de o îngrijire aparte. Pentru asta, poţi alege tratamentul „Beauty Growth Booster” de la Oriflame (2), care le protejează şi le hrăneşte. Preţ: 10,99 lei.

- Un alt tratament întăritor este cel pe bază de pulbere de diamant şi de aminoacizi, tot de la Oriflame (3),  care întăreşte unghiile casante. Preţ: 10,99 lei.

Pila, aleasă în funcţie de scop

Pentru remodelare este utilă o pilă cu duritate mare, iar pentru finisare este necesară o pilă fină. Dacă ai unghii fragile, foloseşte doar pile de duritate medie şi mică. Pe piaţă sunt produse din materiale diferite: sticlă, metal, carton sau plastic.

Cele din sticlă se tocesc greu, dar se pot sparge sau ciobi, şi atunci devin periculoase. Cele din metal sunt cele mai rezistente, iar cele de plastic sunt fiabile, deoarece pot fi spălate, la fel ca şi cele din sticlă.

- Un set complet cu instrumente pentru manichiură de la Avon (4): unghiera, pila şi instrumentele
pentru cuticule te vor ajuta să obţii acasă o manichiură reuşită. Preţ: 19,99 lei. 

image


Pro sau contra tăierii cuticulelor?

Tăierea cuticulelor este o practică obişnuită în manichiura clasică, deşi în mod normal ele protejează baza unghiei de infecţii şi de lovituri. Fără complicaţii este procedura de mărire a unghiilor prin împingerea cuticulelor cu ajutorul unor beţigaşe cu vârful moale.

- Poţi folosi crema abrazivă pentru mâini de la Oriflame (5) (preţ: 10,99 lei), apoi crema pentru unghii şi cuticule, tot de la Oriflame (6) (preţ: 9,99 lei).

- Setul de la Avon (7), care conţine mănuşi, pile şi beţigaşe din lemn pentru cuticule, oferă posibilitatea realizării unei manichiuri blânde. Preţ: 27 lei.

- Pentru ca aspectul unghiei să fie curat, foloseşte şi o mască exfoliantă pentru unghii Oriflame (8), ce redă unghiilor culoarea albă, strălucitoare. Preţ: 7,99 lei.

- Poţi desăvârşi manichiura cu o bază pentru unghii de la Oriflame (9). Preţ: 13,99 lei.

- Protecting Hand & Nail Cream  de la Oriflame (10) hrăneşte şi protejează mâinile. Preţ: 11,99 lei.

image


Recomandare
Fiecare persoană ar trebui să aibă acasă o trusă de manichiură.

Specialistul nostru
Camelia Boşca
manichiuristă
Miko Beauty Center Bucureşti

Tăierea cuticulelor stimulează creşterea acestora, de aceea, dacă primul pas a fost făcut, pentru menţinerea unui aspect estetic al unghiilor este necesară continuarea acestei proceduri toată viaţa. Eu nu încurajez tăierea cuticulelor, mai ales la persoanele care niciodată nu au făcut acest lucru.

Este de preferat tratamentul spa, pe care îl aleg şi bărbaţii. Acest tratament înmoaie pielea şi ajută la împingerea cuticulelor spre baza unghiei. Uleiurile speciale şi cremele pot preveni deteriorarea cuticulelor, care, dacă se fisurează, pot deveni dureroase.

Când instrumentarul folosit este corect sterilizat, la fel ca în cabinetele de stomatologie, nici manichiura ce presupune îndepărtarea cuticulelor prin tăiere nu este contraindicată.

image
image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite