Trucuri pentru a fi mai frumoşi în Noaptea dintre ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foloseşte o cremă cu o textură uşoară ca bază de machiaj
Foloseşte o cremă cu o textură uşoară ca bază de machiaj

Machiajul de sărbătoare nu este suficient pentru a-ţi da o strălucire aparte la petrecerile de sfârşit de an. Dar un ritual complet de îngrijire te va ajuta să arăţi bine din cap până în picioare.

Frigul de afară şi căldura din interior afectează întotdeauna pielea, care se deshidratează şi-şi pierde din prospeţime pe parcursul­ iernii. De aceea, este necesar să urmezi un ritual în patru paşi, pentru a revitaliza tenul şi a-i reda strălucirea.

Începe cu etapa de curăţare a tenului

Întâi, curăţă faţa cu demachiant, apoi stai 10 minute deasupra unui bol cu apă fierbinte, în care ai presărat muşeţel şi gălbenele. Se vor deschide porii şi stratul de celule moarte va fi mai uşor de îndepărtat. Urmează pasul doi, gomajul cu cosmetice specifice sau cu un amestec din ingrediente precum o lingură de mălai şi o jumătate de lingură de ulei de măsline.

Întinde produsul de gomaj pe toată faţa prin masaj uşor, ocolind zona din jurul ochilor. Apoi, aplică o mască pentru hrănire profundă, care să revitalizeze tenul, ţinând cont de vârsta şi de tipul pielii tale.  Pasul final constă în aplicarea unei creme hidratante precum cea energizantă de la Yves Rocher (1), potrivită oricărui tip de ten, cu efect de luminozitate, preţ: 50 lei. Pentru zona din jurul ochilor, foloseşte un produs revigorant. Poţi opta pentru crema cu efect relaxant, care conţine argilă şi Omega 6, de la Aslavital (2), preţ: 16 lei.

Truc: nu uita să utilizezi ca bază de machiaj o pudră iluminatoare, care îţi va conferi un aer sărbătoresc. Poţi alege pudra „The Sparkler" (3) cu particule sclipitoare şi cu parfum de cireşe, de la The Body Shop, preţ: 89 lei.  La salon, poţi opta pentru un tratament special, precum măştile cu caviar, cu diamante sau cele cu particule de aur. Preţul unui tratament complet este, în general, în jur de 150 lei.

Pentru mâini, hidratare intensă

Nu ai nevoie de mai mult de o jumătate de oră pentru îngrijirea mâinilor. Înmoaie-le timp de trei minute în apă caldă pentru a facilita desprinderea cuticulelor. Foloseşte beţigaşe de bambus pentru a împinge cuticulele spre baza unghiei. Apoi foloseşte o cremă pentru hidratare.

Poţi încerca balsamul protector pentru mâini, pe bază de arnică, de la Yves Rocher (4), preţ: 28 lei. Poţi folosi şi un produs pentru întărirea unghiilor, precum cel de la Orly (5), preţ: 73 lei. Truc: pentru  o piele ca de catifea, unge-ţi mâinile cu ulei de măsline, apoi pune-ţi mănuşi pe care să le păstrezi toată noaptea. Pielea va fi hidratată şi hrănită în profunzime.

Acordă atenţie specială părului!

Scurt sau lung, prins sau nu, părul trebuie să arate impecabil. De aceea, trebuie să foloseşti un şampon potrivit tipului tău de păr şi o mască intens hidratantă, care să hrănească firele.

Poţi opta pentru un produs precum masca-tratament intensiv de hidratare „Repair mask" de la Wella (6), preţ: 85 lei. După ce îndepărtezi masca, poţi folosi un spray leave-in care îl protejează de deshidratarea pe care o presupune uscarea cu föhnul. Truc: poţi conferi strălucire părului dacă îl clăteşti cu apă mai rece, în care ai picurat suc de lămâie.

Atenţie la tuns şi la bărbierit!

În cazul domnilor, aspectul îngrijit este dat de tunsoare şi de felul în care se prezintă tenul. De aceea bărbieriţi-vă dimineaţa, nu seara înainte de petrecere. În acest fel, sensibilitatea pielii va fi atenuată, la fel şi iritaţiile. Contra iritaţiilor puteţi pulveriza pe ten după bărbierit apă termală. Pe lângă produsele utilizate în mod obişnuit, puteţi folosi şi o cremă hidratantă, care să revitalizeze pielea.

Specialistul nostru
Betty Raţiu

Expert în slăbire
şi remodelare corporală


Începeţi cu demachierea tenului, apoi aplicaţi un produs de gomaj sau unul exfoliant. Produsele de gomaj conţin granule foarte fine, de cele mai multe ori din produse naturale (sâmburi mărunţiţi de piersică, struguri, mango, papaya etc.) şi se aplică pe faţa curată.

Pasta se aplică prin masaj pentru a îndepărta celulele moarte şi impurităţile. După câteva minute, se clăteşte cu apă caldă. În saloane se poate aplica o mască de aur. După îndepărtare, se aplică o cremă hidratantă, adaptată tipului de ten. La salon, un astfel de tratament costă în jur de 150 de lei.

Sfat

Strălucirea naturală a părului poate fi accentuată cu produse speciale de tip spray.

Info
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite