Tratamente corporale cu efect rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrei să fii suplă de Sărbători şi rochia de Revelion să-ţi vină perfect? Tratamentele corporale cu eficienţă crescută îţi vin în ajutor. Efectele sunt şi mai vizibile dacă ai ţinut post şi ai scăpat deja de câteva kilograme.

Endermologia este una dintre cele mai eficiente tehnici împotriva celulitei. Metoda este neinvazivă şi constă în aplicarea pe piele a unui dispozitiv cu role şi vacuum, care masează ţesutul adipos.

Astfel, se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi limfatică, şi scade retenţia lichidelor. Sunt necesare până la şase şedinţe, la intervale regulate, pentru rezultate evidente.

image

O şedinţă durează 35 de minute, timp în care se realizează un masaj general al corpului, cu accent pe zonele cu probleme:  coapse, fese, abdomen şi talie.

Circumferinţa poate scădea cu până la 5 centimetri într-o singură şedinţă. Un astfel de tratament,  numit „Starvac”, poate fi efectuat în centrele de înfrumuseţare la un preţ de 85 lei şedinţa.

Muşchii lucrează, dar tu nu faci efort

O metodă prin care îţi sunt antre­naţi muşchii, dar prin care nu faci efort, este electrostimularea. Procedura constă în aplicarea  pe  piele a unor electrozi conectaţi la un aparat care generează impulsuri electrice de intensitate,  frecvenţă şi durată variabile.

Aceste impulsuri stimulează fibrele musculare, generându-le  contracţia. Efectul este de tonifiere a muşchilor, diminuare a celulitei şi de remodelare corporală.

Acest lucru este posibil deoarece muşchii se contractă şi lucrează, sub stimulii electrici, ca în timpul exerciţiilor fizice. O şedinţă de electrostimulare costă de la 20 până la 50 de lei, în funcţie de clinica de înfrumuseţare.

Terapia cu produse vinicole

Vinoterapia este o soluţie foarte eficientă dacă vrei să scapi rapid de câţiva centimetri, dar pielea să-ţi rămână fermă. Terapia presupune folosirea produselor speciale, cu extracte din sâmburi de struguri şi alge marine, în asocieri de termosaună şi peeling corporal.

Peelingul constă în îndepărtarea celulelor moarte din stratul superior al epidermei cu ajutorul sărurilor minerale, care au efect exfoliant asupra pielii.

După un singur pachet complet de şedinţe, adaptat genului de ţesut adipos pe care îl ai, se pot pierde până la şapte kilograme, iar la fiecare şedinţă în parte, poţi scăpa de circa doi centimetri.

În urma slăbirii rapide, pielea rămâne flască şi lipsită de fermitate, dar cremele speciale pe bază de alge şi strugure atenuează aceste probleme de tonicitate a pielii. De aceea, prin vinoterapie, scapi de aspectul inestetic al slăbirii rapide. O şedinţă de vinoterapie costă în jur de 80 de lei.

În criză de timp, poţi alege tratamentele corporale pentru slăbire şi înfrumuseţare, disponibile în cabinetele de estetică medicală.


Şi dieta contează!

Silueta obţinută cu tratamente corporale rapide trebuie menţinută printr-o dietă care să conţină multe fructe şi fibre. Chiar dacă nu mergi la sală, alege plimbările lungi, pe jos.

Contraindicaţii

Vacuumul, electrostimularea şi împachetările nu sunt recomandate gravidelor şi cardiacelor.

Hidratează-te!

Atunci când alegi un tratament intensiv pentru slăbire, ai grijă să bei doi litri de apă pe zi. În acest fel,  eviţi deshidratarea care poate apărea. Tratamentele de slăbire te fac să elimini o cantitate importantă de apă din corp.

image

Specialistul nostru


Prof. dr. Anca Zbranca
medic primar dermatolog
Clinica Roderma, Iaşi


Recăpătarea fermităţii pielii după slăbire se face doar la persoanele tinere, ale căror fibre de elastină sunt încă viguroase.

Din păcate,  în cazul persoanelor care au trecut de 35 de ani,  pielea flască nu se mai poate reface. Totuşi,  există soluţiile medicale pentru aceste persoane.

Este vorba despre proceduri chirurgicale de reducere a ţesutului aflat în exces,  injectare de substanţe cu efect tonifiant sau prin lifting chirugical.

image


Pentru rezultate bune, sunt necesare minimum trei şedinţe săptămânal

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite