Terapii de înfrumuseţare cu ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împachetări cu ciocolată? Sună delicios, nu-i aşa? Da, dar pentru piele, nu pentru papilele gustative. Iar efectele sunt pe măsură: hidratare profundă, elasticitate sporită şi fineţe de mătase.

Studii recente au arătat că produsele din cacao sunt mai bogate în antioxidanţi (polifenoli) decât vinul roşu, cu efecte antiaging.

Aşadar, în afara porţiilor mici de ciocolată neagră, cu care îţi mai ridici moralul şi te energizezi, îţi poţi răsfăţa pielea cu produse destinate îngrijirii tenului, pe bază de cacao, precum creme sau loţiuni.

Hidratează pielea uscată

Untul de cacao, extras din fructele arborelui de cacao, este unul dintre cei mai buni hidratanţi naturali. Cosmeticele pe bază de acest ingredient catifelează şi măresc elasticitatea tegumentului, prevenind apariţia vergeturilor, adică a rupturilor de la nivelul fibrelor de elastină şi de colagen aflate în structura pielii.

Poţi folosi pentru întregul corp Cocoa Body Butter de la The Body Shop (1), preţ: 53 lei, şi poţi profita de faptul că, fiind bogat în vitamina E, untul de cacao stimulează regenerarea celulară şi întârzie îmbătrânirea pielii.

O baie relaxantă, tot cu produse pe bază de ciocolată, ar putea avea asupra ta şi efect afrodiziac. Poţi testa acest lucru folosind Creamy Body Wash (2), tot de la The Body Shop, preţ: 33 lei.

O rudă a prafului de cacao, cafeaua, are efecte asemănătoare, datorită bogăţiei de antioxidanţi şi efectului lipolitic. Pentru prevenirea apariţiei celulitei, dar şi pentru tratarea ei, poţi folosi gelul Laser Perfect Slim de la L’Oreal (3), preţ: 61,79 lei, da

image

r şi crema de corp pentru fermitate de la Garnier (4), preţ: 14,39 lei.

Untul de cacao era folosit de civilizaţiile străvechi (ma-iaşii şi aztecii) pentru refacerea pielii crăpate şi uscate, dar şi ca remediu pentru ameliorarea arsurilor produse de soare. Everyday Summer Lotion de la The Body Shop (5), loţiune pentru protecţia solară, poate fi o opţiune pentru o bronzare uniformă, dar şi sănătoasă. Preţ: 56 lei.

Tratament  pentru pielea grasă

Praful de cacao are şi el calităţi exploatate de industria cosmetică. Fiindcă este bogat în flavonoizi (cu calităţi antioxidante), polifenoli, săruri minerale, amidon, enzime şi tanin (cu efect astringent), cosmeticienii îl folosesc pentru corectarea tenului gras. Poţi beneficia de efectele date de cacao şi acasă, realizând o mască pentru tenul gras: aplică praf de cacao într-un strat subţire pe faţa umezită. Apoi trebuie să masezi puţin tenul, insistând pe zonele cu exces de sebum.

Prin masaj vei obţine şi un peeling blând al pielii. Lasă masca să acţioneze cinci minute, apoi clăteşte cu apă caldă din abundenţă. Datorită efectelor astringente ale pudrei de cacao, vei obţine un ten curat, proaspăt eliberat de sebum, cu porii reduşi în dimensiune şi eliberaţi de celulele moarte.

Împachetările reduc celulita

Împachetările profesionale cu ciocolată reduc stratul de celulită şi ajută la redobândirea elasticităţii pielii. Efectele unui tratament intensiv se văd după primele 2-3 şedinţe, însă rezultatele importante apar după 12 şedinţe intensive. Atunci vei observa că ai pierdut până la 6 centimetri din circumferinţa taliei.

Tratamentul complet constă în efectuarea unui peeling corporal, după care se aplică o pastă de ciocolată pe zonele mai afectate de celulită sau pe întregul corp. Timp de o oră terapia se poate continua în tunelul cu infraroşii sau în termocuvertă. În acest interval, ingredientele cremei de ciocolată vor pătrunde în piele, remodelând corpul.

Eficiente şi fără saună

Pasta de ciocolată folosită la împachetări, îmbogăţită cu ingrediente ca guarana, are efect autotermic. Din acest motiv poţi beneficia în întregime de efectul antioxidant şi remodelant al ingredientelor ciocolatei, fără să fie necesară şi sauna, care este contraindicată persoanelor cu probleme circulatorii.

Aromoterapie

Mirosul de cacao are efect relaxant şi elimină stresul.

image

Specialistul nostru


Sorina Bratu
estetician
Keiko SlimSpa


În saloanele de frumuseţe se realizează „ritualuri de răsfăţ” pe bază de ciocolată: împachetări cu efect anticelulitic, dar şi de relaxare, masaje SPA cu uleiuri de cacao sau cu unt de cacao. Esteticienii prepară ingredientele pentru împachetări dintr-o pulbere care conţine Theobroma Cacao (extract cu efect anticelulitic) şi care, în contact cu apa caldă sau cu apa fierbinte, se transformă într-o pastă.

De asemenea,  se pot realiza paste spumante, efervescente. În toate cazurile, compoziţia pe bază de ciocolată îşi păstrează calităţile anticelulitice şi revigorante. Ciocolata este recomandată şi pentru tratamentele faciale, dar şi pentru gât şi pentru bust. Măştile cu ciocolată decongestionează tenul, dar au şi rol de a atenua ridurile şi de a hidrata intens pielea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite