Ştii să trăieşti fără griji inutile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simţul umorului te ajută să treci mai uşor peste o situaţie neplăcută
Simţul umorului te ajută să treci mai uşor peste o situaţie neplăcută

Persoanele care ştiu să trăiască lejer, acordând atenţie doar lucrurilor cu adevărat importante, au o viaţă lungă şi o stare bună de sănătate, arată studiile. Tu cum trăieşti?

Marchează cu „Adevărat" afirmaţiile care ţi se potrivesc întocmai şi cu „Fals" pe cele în care te regăseşti doar ocazional sau care nu ţi se potrivesc deloc. La final, acordă câte două puncte fiecărui răspuns afirmativ şi câte un punct răspunsurilor negative.

1Îmi face plăcere să mai arunc din lucrurile pe care nu le folosesc zi de zi, considerând că astfel am mai mult spaţiu şi, extrapolând, că mă simt mai liber.

2Dacă sunt neatent cu un obiect şi îl deteriorez sau îl sparg, resimt acest lucru ca pe o mare pierdere, pentru că ţin mult la lucrurile obţinute prin munca mea.

3În zilele libere sau în weekend, dacă nu fac nimic, mă plictisesc foarte tare. Iar dacă nu reuşesc să-mi conving prie­tenii să ieşim în oraş, am o stare generală proastă.

4Am tendinţa să îmi ocup fiecare moment pe care îl am liber. În caz contrar, am senzaţia că pierd timpul. Astfel, nu aş spune niciodată „Nu" dacă mi s-ar oferi un al doilea loc de muncă.

5Nu am nicio problemă să plec în vacanţă fără să-mi fac planuri dinainte şi fără prea multe bagaje. De fapt, nici nu îmi place să-mi fac planuri. Vacanţele foarte organizate, cu liste de locuri ce trebuie vizitate, mi se par total nereuşite.

6Dacă sunt invitat la cineva în vizită sau la o petrecere şi nu am cadou, mă simt prost. Prefer să nu merg.

7Nu îmi place să arunc din lucruri, chiar dacă ştiu că nu le voi mai folosi niciodată. Mereu am impresia că, după ce le arunc, voi avea nevoie de ele.

8De cele mai multe ori când vreau să cumpăr ceva, mă plimb prin mai multe magazine care au oferte speciale, pentru a găsi cele mai mici preţuri. Majoritatea hainelor mele sunt cumpărate în perioadele de reduceri.

9Înainte de a cumpăra ceva, cântăresc foarte bine calităţile şi defectele produsului respectiv, pentru că vreau să achiziţionez doar lucruri de calitate şi de durată.

10Când sunt singur acasă, ţin în permanenţă radioul sau televizorul deschis, ca să nu mă simt izolat.

Între 1 şi 7
Te agiţi mult şi fără rost

De multe ori, dai impresia că lucrurile contează pentru tine mai mult decât relaţia cu prietenii sau chiar cu partenerul tău. Mai mult, obiectele din casă au valoare sentimentală, deoarece majoritatea au fost achiziţionate din banii obţinuţi prin muncă asiduă. De aceea, cei din jur te cunosc ca pe o persoană strângătoare. Iar atunci când spargi o farfurie sau când îţi arzi cămaşa cu fierul, îţi pierzi cumpătul şi ai tendinţa de a te răzbuna pe cei apropiaţi.

Între 8 şi 14
Nu te laşi afectat de nimicuri

Nici ţie nu-ţi este tocmai uşor să renunţi la lucrurile vechi din casă. Dar, pe de altă parte, dacă, din greşeală, ţi-ai agăţat bluza preferată de un cui, nu percepi acest eveniment ca pe o tragedie, pentru că ştii că nu există lucruri de neînlocuit. Cu toate acestea, prietenii te consideră un om atent cu propriile bunuri, dar şi cu ale celorlalţi, însă nu te numeri printre cei agitaţi în permanenţă pentru ca lucrurile să decurgă exact conform planurilor tale.

Între 15 şi 20
Eşti prea relaxat şi nepăsător

Tu eşti genul de om pe care nu îl mişcă orice mic accident. Ba, mai mult, în anumite situaţii, prietenii îţi atrag atenţia că eşti cam nepăsător. Pentru că nu ţii prea mult la lucruri, uneori eşti foarte neatent atât la tine acasă, cât şi când mergi în vizită.

Pe de altă parte, prietenii te consideră un bun partener de cumpărături, de petreceri sau de călătorii, pentru că nu te gândeşti prea mult înainte de a face ceva. Cu toate acestea, dacă ceilalţi nu te-ar impulsiona, nu te-ar deranja să stai toată ziua în casă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite