Soluţii pentru îngrijirea părului degradat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru  prevenirea despicării vârfurilor, foloseşte produse speciale
Pentru prevenirea despicării vârfurilor, foloseşte produse speciale

Părul degradat este fragil, lipsit de strălucire şi îţi conferă un aspect neîngrijit. Dar există modalităţi prin care îi poţi reda strălucirea şi sănătatea.

Degradarea părului este produsă de vopsirile repetate, fără a ţine cont de instrucţiunile de utilizare a vopselei, de folosirea aparatelor de ondulat şi de îndreptat părul şi de soluţiile pentru permanent. În fapt, deteriorarea părului constă în uscarea exagerată a firelor şi în desprinderea cuticulelor (celule aflate la suprafaţa firului de păr) care, în mod normal, reflectă lumina şi îi dau aspectul strălucitor.

Hidratare intensivă, la salon

În general, pentru a reda sănătatea firelor de păr este nevoie de hidratare intensivă, de hrănire şi de obţinerea aplatizării cuticulelor. Aceste trei lucruri se fac cel mai eficient cu ajutorul produselor profesionale. Variantele pe care ţi le poate propune hair-stylistul sunt: tratamente restructurante, destinate părului care riscă să se rupă, tratamentele pentru păr deshidratat, care îi ameliorează aspectul, şi cele destinate vârfurilor degradate.

Alege produse profesionale

Diferenţa dintre aceste produse, disponibile în salon şi cele convenţionale, pe care le găseşti în magazine şi în farmacii este că primele au mai multe principii active, de aceea eficienţa lor este crescută în comparaţie cu cea a produselor de pe piaţă. De la salon îţi poţi procura tratamente instensive precum fiolele pentru păr degradat Lifetex (1), preţ: 111 lei,serul pentru reparare Repair Infusion (2), preţ: 21 lei, şi emulsia reparatoare Sistem Professional (3), preţ: 44 lei, sau tratamente pentru vârfurile degradate precum Perfect Ends (4), preţ: 63 lei, toate de la Wella. Există şi varianta neplăcută când stilistul îţi recomandă scurtarea părului, pentru că nici măcar tratamentele profesionale nu îţi mai pot fi de ajutor.

Balsamul îi redă strălucirea

Dacă foloseşti la fiecare spălare balsam pentru îngrijire, părul devine mai mătăsos şi mai suplu. Totodată, previi încurcarea şi eviţi ruperea firelor la pieptănare. Un balsam care necesită clătire după aplicare, cu efect de reparare, este Hair Rebuilder Balm de la Londa (5), preţ: 40 lei, dar şi cel pentru uz frecvent de la Neil George (6), disponibil în farmaciile HelpNet, preţ: 75 lei.

Dacă preferi balsamurile leave-in, fără clătire, poţi folosi, Perfect Hair de la Londa SP (7) disponibil în saloane, preţ: 77 lei, sau gama Syoss Repair Therapy, care conţine şampon (8), mască tratament (9) şi balsam (10), fiecare la preţul de 19,59 lei.

Măştile sunt obligatorii

Produsele de îngrijire a părului acţionează de la exterior spre interior. Când le foloseşti, va trebui să ai aşteptări realiste. Ele nu tratează problemele, ci le atenuează. Pe lângă folosirea balsamului la fiecare spălare, o dată pe săptămână, oferă-i părului o mască hrănitoare. Dacă ai părul fragil, poţi alege masca intensivă de la Londa (11), preţ: 48 lei, sau masca Barefoot Botanicals pentru părul vopsit şi degradat de la Rangali (12), preţ: 85 lei.

Atenţie!
Aerul cald al foehnului favorizează degradarea firului de păr.

Evită folosirea zilnică a plăcii pentru îndreptat părul şi a ondulatorului .

Specialistul nostru
Amalia Matache
hairstylist

Amalia Matache

Părul degradat are nevoie în primul rând de hrănire şi de hidratare. Pentru remedierea problemelor, trebuie folosite produse profesionale pentru păr, precum şamponul, balsamul, masca, folia-tratament, serumurile şi cremele protectoare ce nu necesită clătire. Acestea se aplică în salon, dar pot fi utilizate şi acasă, dacă sunt recomandate de specialist. Dacă nu sunt înregistrate îmbunătăţiri ale calităţii părului, vă recomand tunderea vârfurilor deteriorate, iar în cea mai pesimistă variantă schimbarea formei tunsorii într-una mai scurtă.

Alimentaţia necorespunzătoare şi insuficientă, lipsa unor vitamine şi unor minerale necesare părului, anumite probleme de sănătate, dar şi decolorarea, vopsirea permanentă, utilizarea plăcii, ondulatorului, foehnului şi frigul pot duce la degradarea părului.

Produse
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite