Ritualul de în grijire al bărbatului modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ritualul de în grijire al bărbatului modern
Ritualul de în grijire al bărbatului modern

Peste 70 la sută din bărbaţii români consideră că aspectul fizic este un element esenţial al succesului, arată cele mai noi statistici. Iar un obraz proaspăt bărbierit, un păr frumos şi un miros plăcut emană stil, atracţie şi respect.

Îngrijirea zilnică nu mai este doar un apanaj al femeilor, tot mai mulţi bărbaţi fiind preocupaţi de acest aspect. Studiile demonstrează că astăzi reprezentanţii sexului tare au mult mai multă grijă de înfăţişarea lor decât în urmă cu zece ani.

Bărbieritul, în trei paşi

Un bărbierit plăcut şi eficient trebuie să înceapă întotdeauna cu o etapă de pregătire a pielii. Pentru aceasta este bine să-ţi speli faţa cu apă caldă pentru a înmuia barba. Apoi, înainte de îndepărtarea propriu-zisă a părului de pe faţă, aplică un gel de bărbierit care să faciliteze alunecarea aparatului de ras. Un astfel de produs este Pre-shave Gel de la Gillette (1), preţ: 12 lei.

Pentru a preveni apariţia iritaţiilor, ai grijă să foloseşti un aparat de ras cu lamă dublă. După ras, aplică un balsam hidratant, care calmează şi reduce roşeaţa pielii. Îţi recomandăm Aftershave splash Gillette series (2), preţ: 18 lei sau Balsamul hidratant după ras de la L’Oreal (3), preţ: 22,99 lei.

Părul gras îţi strică imaginea

Printre cele mai spinoase probleme ale bărbaţilor se numără îngrăşarea excesivă a părului şi apariţia mătreţii. De aceea, este bine să foloseşti un şampon care echilibrează nivelul de sebum al pielii capului. Astfel, părul tău va fi mai sănătos şi mai strălucitor.

Poţi alege un produs care conţine extracte din plante, precum salvie, mesteacăn sau brusture, pentru a beneficia de proprietăţile antiseptice şi antioxidante ale acestora. Îţi recomandăm şamponul pentru păr gras cu salvie şi urzică de la Korres (4), preţ: 30 lei.

Dacă ai părul aspru, rebel şi dificil de aranjat, foloseşte un şampon care să îl facă mai flexibil şi un gel de păr, pentru a-i da mai uşor forma dorită. Poţi apela la produsele de îngrijire şi styling de la Wella Professionals: Şampon Lifetex Pure (5), preţ: 36 lei şi gelul de păr Texture Touch (6), preţ: 58 lei.

Ai grijă de podoaba capilară!

Peste 50 la sută din bărbaţi sunt afectaţi de pierderea părului, arată statisticile. Pentru a încetini acest proces şi pentru a-ţi regenera părul apelează la tratamente destinate acestei probleme.

Acestea intensifică circulaţia la nivelul pielii capului şi întăresc rădăcina firului de păr. Un astfel de tratament este şi cel de la Wella: şamponul Maxximum pentru bărbaţi (7), preţ: 46 lei şi tratamentul Maxximum Tonic
Intensive (8), preţ 108 lei.
 
Un miros proaspăt zi de zi

Duşul de dimineaţă îţi va asigura senzaţia de prospeţime şi de răcorire pentru întreaga zi. Ai grijă ca apa nu să fie foarte fierbinte, deoarece aceasta îndepărtează bariera naturală de protecţie a pielii.

Foloseşte apoi un deodorant care să te protejeze cât mai eficient împotriva transpiraţiei. Îţi recomandăm Deodorantul Gillette Proactive (9), preţ: 12,5 lei.

Avantaj

Studiile confirmă că un bărbat care arată bine are mai multă încredere în forţele proprii.

image

Specialistul nostru


Dr. Anca Zbranca
medic primar dermatologie

Pentru că bărbaţii au o transpiraţie cu miros puternic, mai ales la nivelul tălpilor, este bine ca trusa lor de îngrijire să includă şi o cremă antiperspirantă sau deodorantă pentru picioare.

De asemenea, mulţi bărbaţi fac muncă fizică, iar mâinile lor sunt agresate din cauza apei, grăsimilor, motorinei sau cimentului. De aceea, ei trebuie să folosească zilnic o cremă pentru mâini.

Pentru bărbaţii care au probleme de calviţie, din trusa de îngrijire nu trebuie să lipsească medicamentele sau dermatocosmeticele utilizate pentru regenerarea părului. Trebuie să amintim, desigur, şi de pasta de dinţi pentru prevenirea cariilor.   

   

image
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite