Ritual de îngrijire pentru zonele sensibile la frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părul, mâinile, tenul şi buzele sunt părţile corpului care „suferă“ cel mai mult din cauza temperaturilor scăzute. De aceea, în acest anotimp, este bine să le acorzi o îngrijire specială.

Pe timp de iarnă, părul tău poate fi agresat în două feluri. Pe de o parte, dacă îl laşi liber, se va deshidrata din cauza vântului şi vârfurile se vor despica, iar dacă încerci să-l protejezi purtând căciulă, părul va deveni tern şi va avea tendinţe de îngrăşare. Aşa că acordă-i atenţia cuvenită şi foloseşte produse bogate în substanţe hrănitoare.

Pentru a-ţi feri părul de factorii agresivi, poţi încerca şamponul hidratant Hydrate shampoo, preţ: 58,5 lei (1), şi masca Hydrate mask, preţ: 86 lei (2), de la Wella Professionals. Pentru părul cu tendinţe de îngrăşare, poţi opta pentru un şampon special, cum este cel din plante, din gama Essential Care de la Rangali, preţ: 56 lei (3). Acesta stimulează creşterea naturală, îngrijeşte scalpul iritat sau cu mătreaţă şi stimulează luciul natural al părului.

Produse pentru mâini catifelate

O atenţie deosebită trebuie acordată şi îngrijirii mâinilor. Chiar şi produsele pe care le foloseşti pentru igiena zilnică trebuie să aducă un plus de hidratare. Un exemplu este săpunul lichid Amazon forest, de la Boots, preţ: 39,1 lei (4), care revigorează pielea.

Poţi folosi şi săpunul lichid pentru mâini, din gama Natural House de la Rangali, preţ: 25 lei (5), care curăţă pielea, fără s-o usuce. Dar nu este tot.

Înainte de a ieşi din casă, este bine să foloseşti şi o cremă hidratantă. În acest sens, poţi încerca crema de mâini şi de unghii de la Avon Care, preţ: 4,49 lei (6), care conţine glicerină, vitamina E şi calciu şi care hidratează mâinile şi întăreşte unghiile. Dacă ai mâinile uscate, crăpate şi cu bătături, este indicat să foloseşti o cremă cu efect de regenerare a pielii.

Un exemplu este crema S.O.S. din gama Barefoot Botanicals de la Rangali, preţ: 65 lei (7), care conţine squalane (substanţă care se găseşte în cantităţi mici în sebumul uman), ulei de argan şi jojoba, pentru hidratare, unt de shea (care conţine lipide proprii pielii şi stimulează protecţia naturală), gălbenele, nalbă şi acid hialuronic, dar şi MSM (sulf organic), care scade inflamaţiile. O metodă de a-ţi rehidrata pielea mâinilor într-un timp scurt este folosirea produselor de îngrijire pe timpul nopţii. Poţi opta pentru Botanics overnight hand, de la Boots, preţ: 27,5 (8).

Tenul hidratat este strălucitor

Din cauza temperaturilor scăzute, pielea se usucă mult mai repede şi îşi pierde elasticitatea fiind favorizată apariţia ridurilor. În afara frigului, şi razele ultraviolete exercită un rol negativ asupra pielii tale. Acestea sunt la fel de puternice ca în timpul verii şi, de aceea, este bine să alegi o cremă care să conţină şi factor de protecţie.

Un exemplu este crema de zi pentru iarnă SPF 15, de la Avon Solutions, preţ: 9,9 lei (9), care protejează pielea de efectele temperaturilor scăzute, o revitalizează şi îi conferă o strălucire sănătoasă. Pe timp de noapte, crema pentru iarnă de la Avon Solutions, preţ: 9,9 lei (10), ajută la hidratarea pielii uscate, lăsând-o mai catifelată. Pielea uscată începe să arate mai sănătoasă după aproximativ şapte zile.

Nu uita de strugurel!

Pe buze, este nevoie să aplici un produs de îngrijire, mai ales când ieşi din casă şi te expui la frig. Poţi să încerci Lip Protector de la The Body Shop, preţ: 28 lei (11), care conţine, pe lângă uleiul din seminţe de cânepă, şi ceară organică de albine. Poţi opta şi pentru strugurelul cu grepfrut roz din gama Badger, de la Rangali, preţ: 15 lei (12), care are în componenţă 99 la sută ingrediente organice şi care netezeşte buzele.

Specialistul nostru
Prof. dr. Anca Zbranca
medic specialist dermatolog

image

În perioada de iarnă, când ieşim afară în frig şi în vânt, trebuie să folosim creme grase, protectoare, pe zonele neacoperite de haine: faţă şi mâini. Igiena corpului se face utilizând săpunuri grase pentru duş sau pentru baie, iar pe corp, mai ales la nivelul gambelor şi gleznelor, zone unde frigul şi vântul acţionează cel mai mult, se recomandă ungerea cu lapte de corp mai des decât vara.

Săpunurile grase şi balsamurile sau laptele hidratant şi emolient sunt foarte indicate pe durata iernii. Acest tip de produse poate fi folosit şi în cazul nou-născuţilor şi în cel al persoanelor cu piele sensibilă, deci pot fi recomandate ca produse uzuale pentru întreaga familie.

Aplică pe buze o cremă de zi îmbogăţită cu vitamina A, pentru a evita deshidratarea. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite